Home / Administratie / Autoritățile din Vaslui, pregătite să intervină în această iarnă pentru ca orașul să nu rămână înzăpezit

Autoritățile din Vaslui, pregătite să intervină în această iarnă pentru ca orașul să nu rămână înzăpezit

Societatea Goscom Vaslui este pregătită să intervină pe timpul sezonului rece pentru deszăpezirea străzilor și trotuarelor din municipiul reședință astfel încât atât șoferii cât și pietonii să aibă cât mai puțin de suferit. Cel puțin așa susține conducerea firmei vasluiene de gospodărire comunală, care afirmă că utilajele au fost deja ”încălzite” la prima ninsoare din actualul sezon rece, iar stocurile de materiale antiderapante au fost achiziționate.

Autoritățile locale vasluiene, prin societatea de gospodărire comunală, și-au făcut ”temele” pentru actualul sezon rece. Chiar dacă a trecut mai bine de jumătate de lună calendaristică din această iarnă, nu am avut parte încă de prima zăpadă mai consistentă care să pună la încercare operatorul local care se ocupă de deszăpezitul străzilor și trotuarelor.

Ca în fiecare an, facem tot posibilul pentru a nu fi luați prin surprindere. Am avut întâlniri săptămânale cu colegii mei pe această temă, în care am subliniat importanța pregătirii salariaților și a utilajelor pentru sezonul rece 2017-2018. Este foarte important ca, pe tot parcursul anotimpului rece, fiecare dintre noi să ne cunoaștem responsabilitățile. Toate echipele care vor interveni în diverse situații apărute vor fi instruite și echipate corespunzător”, susține directorul Goscom SA Vaslui, Cătălin Bîrleanu.

Salariații societății de gospodărire comunală au efectuat revizii generale ale utilajelor în sezonul cald, iar acum sunt pregătiți pentru utilizarea lor. La nivel de municipiu, se va acționa cu pluguri pentru îndepărtatul zăpezii de pe carosabil, multifuncționale cu lame, buldoexcavatoare etc. În funcție de volumul de ninsori, dacă situația o va impune, Goscom va închiria mașini și utilaje, în regim de urgență, de la agenți economici din oraș care dețin în dotare utilajele de care vor avea nevoie. Pentru activitatea de deszăpezire, societatea va avea la dispoziție 90 de salariați, marea majoritate fiind muncitori necalificați de la sectorul salubritate. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Fostul director al Liceului ”Ion Mincu”, unul dintre cei mai longevivi șefi din județ, condus pe ultimul drum

Fostul director al Liceului ”Ion ...

Studenții vasluieni își închid afacerile pe bandă rulantă

Majoritatea firmelor înființate de studenții ...

Municipiul Bârlad va fi gazda unui simpozion dedicat adolescenților

de Dănuț CIOBANU Luni, 23 ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: