Home / Justitie / Avocatul Neculai Horobeț, trimis în judecată după ce ar fi cerut bani pentru a-și exercita influența asupra unor magistrați și comisari ai Gărzii Finanaciare

Avocatul Neculai Horobeț, trimis în judecată după ce ar fi cerut bani pentru a-și exercita influența asupra unor magistrați și comisari ai Gărzii Finanaciare

Neculai Horobeț, avocat în cadrul Baroului Vaslui, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru săvârșirea a cinci infracțiuni de trafic de influență, dintre care una în formă continuată.

Potrivit unui comunicat al DNA în același dosar a fost deferit justiției și un al doilea inculpat, Daniel Stănescu, acuzat de săvârșirea a două infracțiuni de cumpărare de influență.

“În perioada iunie – iulie 2013, inculpatul Horobeț Neculai, în calitate de avocat în cadrul Baroului Vaslui, a pretins de la patru persoane, printre care și inculpatul Stănescu Daniel, suma totală de 5.050 lei, din care a primit 3.050 lei, pentru a-și trafica influența pe care a pretins că o are asupra unor magistrați, asupra unor persoane din conducerea Primăriei Municipiului Vaslui și asupra unor comisari ai Gărzii Financiare – Secția Județului Vaslui”, se precizează în comunicat.

Potrivit procurorilor, avocatul i-a promis lui Daniel Stănescu, de la care a pretins suma de 1.700 de lei și a primit 1.250 de lei, că va interveni pe lângă comisari ai Gărzii Financiare și-i va determina să finalizeze mai repede un control ce se desfășura la o societate, fără a dispune poprirea pe conturile acesteia.

“De asemenea, inculpatul Horobeț Neculai a lăsat să se creadă că are influență și asupra unui procuror și că-l va determina să dispună, într-un dosar în care Stănescu Daniel avea calitatea de învinuit, o soluție de scoatere de sub urmărirea penală”, se mai menționează în comunicat.

Procurorii au dispus poprirea sumelor de bani datorate cu orice titlu inculpaților de către terțe persoane fizice sau juridice și instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile și imobile deținute în proprietate de Horobeț și Stănescu. După finalizarea rechizitoriului, dosarul a fost trimis pentru judecare la Curtea de Apel Iași. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Furtul și operațiunile financiare frauduloase, infracțiuni frecvente pe masa polițiștilor vasluieni

O femeie de 42 ani ...

A vrut să fure 400 lei de la un vasluian, pe care l-a amenințat cu cuțitul

Este pățania unui tânăr de ...

”Ziua Porților Deschise” la ISU Vaslui, la împlinirea a 171 ani de la bătălia din Dealul Spirei

Cele șase unități ale Inspectoratului ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: