Home / Sanatate / Cum l-a ironizat soarta pe dr. Petcu, radiologul pe care boala l-a măcinat fără să știe! Trupul neînsuflețit, depus la Biserica ”Sf. Ecaterina”, din curtea spitalului

Cum l-a ironizat soarta pe dr. Petcu, radiologul pe care boala l-a măcinat fără să știe! Trupul neînsuflețit, depus la Biserica ”Sf. Ecaterina”, din curtea spitalului

O veste neașteptată a făcut ieri înconjurul Bârladului, lăsând fără cuvinte mai ales comunitatea medicală a orașului, dar și a județului: medicul radiolog Viorel Petcu, unul dintre cei mai vechi doctori din Bârlad a încetat din viață, la vârsta de 69 de ani.

Manager al Spitalului ”Elena Beldiman” Bârlad vreme de mai mulți ani, Petcu a pierdut bătălia pentru viață, după ce recent a descoperit că suferă de cancer la plămâni. Ca o ironie a sorții, specialistul în radiologie, cel care vedea primul ce se întâmplă în trupurile cărora le făcea raze, care a diagnosticat astfel sute și sute de cazuri în faze precoce de evoluție a bolii, nu a bănuit nimic despre el însuși. Surse din cercul său ne-a spus că boala nemiloasă l-a măcinat în tăcere, primele semne devenind evidente în ultima fază, atunci când specialiștii nu au mai putut face nimic.

Traian Petcu

Duminică noaptea, înainte de miezul nopții, la scurt timp după ce fostul manager a murit, fiul său, Traian Petcu, vicepreședintele Autorității Naționale Sanitar-Veterinare, a postat pe contul său de socializare un mesaj prin care făcea cel mai trist anunț din viața sa: ”Azi 17 Decembrie 2017, a plecat TATA ! Un om bun cu o inimă și un suflet uriaș! Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească!”.

Ieri după-amiază, trupul neînsuflețit al lui Viorel Petcu a fost depus la Biserica ”Sf. Ecaterina”, din curtea Spitalului de Urgență ”Elena Beldiman”, acolo unde toți cei care l-au cunoscut și l-au apreciat își pot lua adio, până mâine.

”Înmormântarea va avea loc miercuri, la Cimitirul <Eternitatea>, după slujba religioasă care va începe în jurul orelor 11”, ne-a declarat Traian Petcu, fiul medicului bârlădean.

Cu lacrimi în glas, tânărul Petcu ne-a mărturisit că și-a iubit enorm tatăl: ”L-am iubit și eu, și sora mea, și copiii noștri – nepoții, pe care el, la rândul său, i-a iubit enorm. A fost… E un moment greu…”.

 

Pierd un prieten cât un tată”

Vestea morții lui Viorel Petcu a podus uluire atât printre colegii și colaboratorii de la spital, dar și în rândul colegilor din PSD, partid în care doctorul a ocupat, de-a lungul timpului diverse funcții și pe care l-a reprezentat și în calitate de consilier județean.

Deputatul Adrian Solomon, președintele organizației municipale Bârlad a PSD, a declarat pentru Est News că dispariția lui Viorel Petcu este o pierdere din toate punctele de vedere: ”În plan personal, pierd un prieten cât un tată. Din punct de vedere politic, organizația PSD Bârlad pierde un membru de bază, fondator al partidului, ce ne-a reprezentat cu cinste în toate demnitățile publice din ultimii 25 de ani. Spitalul bârlădean pierde cel mai bun manager, iar pacienții au pierdut un medic dedicat meseriei și cu un suflet enorm de mare. Dumnezeu să-l odihnească în pace, cu drepții să-l numere și, probabil ca un pescar foarte bun cum era, va sta în preajma pescarului de suflete. Dumnezeu să îl ierte!”.

 

Parcursul profesional al dr. Viorel Petcu în cadrul spitalului bârlădean

Viorel Petcu a intrat în colectivul spitalului bârlădean în urmă cu 31 de ani, mai exact de pe 1 noiembrie 1986, când a fost încadrat prin transfer de la Direcția de Sănătate Publică Vaslui, ca medic primar radiolog. Între 1993 și 1997 a ocupat funcția de director adjunct al spitalului, în ’97 devenind șeful Laboratorului de radiologie.

În 2001 a fost numit director prin delegație, iar trei ani mai târziu a ocupat funcția prin concurs. Din 2006 până în 2009 este doar medic primar radiolog, iar din 2009 până în 2013 ocupă funcția de manager a spitalului.

De numele lui Viorel Petcu se leagă, în primul rând construirea pavilionului nou al Spitalului ”Beldiman”.

About Simona Vasile

One comment

  1. DUMNEZEU SA ÷L IERTE. si te rog să vorbesti cu bunul Dumnezeu sa ne scape de cel rău, adica Bouros.daca nu÷l gaseste asa sa încerce cu Dumitru Noros.amin

x

Check Also

CJ Vaslui renunță la construcția unui heliport la Spitalul Județean de Urgențe

de Dănuț CIOBANU Vineri, 15 ...

Doi tineri de 17 și 33 de ani, duși la spital după ce au fost victime ale animalelor din curte

Doi tineri de 17 și ...

Mulți pacienți internați la spitalul bârlădean nu au putut vota, deși ar fi vrut să-și exercite acest drept

Indignare! După ce au aflat ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: