Home / Invatamant / Un nou proiect de parteneriat strategic școlar ERASMUS+ “ I am «we». We live in community”, la Școala ”Stroe S. Belloescu” Bârlad

Un nou proiect de parteneriat strategic școlar ERASMUS+ “ I am «we». We live in community”, la Școala ”Stroe S. Belloescu” Bârlad

Școala Gimnazială ”Stroe S. Belloescu” Bârlad implementează un nou proiect de parteneriat strategic în domeniul școlar în cadrul programului ERASMUS+ cu titlul “ I am «we». We live in community”

Proiectul se desfășoară în perioada 1 septembrie 2017 – 31 august 2020 și este finanțat cu sprijinul Uniunii Europene prin Programul Erasmus+. Parteneri în acest proiect sunt: România, Danemarca, Grecia, Italia,Polonia. Limba de lucru a proiectul este limba engleză. Grupul țintă al acestui proiect îl constituie elevii cu vârsta cuprinsă între 11 si 14 ani. Scopul proiectului este de a dezvolta în școala noastră activități care vizează abilități de bază, abilități sociale și civice, comunicarea în limba engleză, dezvoltarea conștiinței culturale și a competențelor digitale, care sunt instrumente foarte importante pentru a face cetățenia europeană și într-o perspectivă de învățare pe tot parcursul vieții.

Obiectivul principal al acestui proiect este de a dezvolta competențele cadrelor didactice, de a găsi și a schimba metode de predare a aptitudinilor de bază, sociale și civice, prin activitățile proiectului.

Elevii vor folosi TIC și vor învăța cum să facă față problemelor emoționale, cum ar fi asertivitatea și agresiunea, vor învăța cum să gândească, să discute, să comunice și să lucreze împreună cu alți colegi din diferite țări.

Proiectul Erasmus + va fi integrat cu disciplinele școlare, cum ar fi educația civică, TIC, engleză, artă, muzică, istorie, geografie și va extinde oferta de lecții suplimentare la școală, care implică părinți, experți, instituții culturale și asociații.

În perioada 6 – 10 noiembrie 2017, s-a desfășurat prima activitate transnațională din proiect, în Italia (Sardinia), la Instituto Comprensivo Statale scuola dell’infanzia, primaria e secondaria di 1°, Sanluri. Aceasta coordonează activitățile la nivel european. Programul activității a cuprins vizitarea școlii, prezentarea școlilor partenere, prezentarea sistemului de învățământ din fiecare stat partener și specificul în fiecare școală, întâlniri cu părinții, schimb de bune practici privind metodele de lucru cu studenții în cadrul Universității de Studii Umaniste, din Cagliari; dezbateri și discuții în legătură cu viitoarele activități ce se vor desfășura în cadrul proiectului (comprtiția logo, realizarea dosarelor de interese ale elevilor, dosarele de călătorie).

Școala “Belloescu” a fost reprezentată la prima activitate transnațională de  profesor învățământ primar Ciobanu Loredana Nicoleta și prof. dr. Darie Sorina. Pe parcursul celor trei zile de activități transnaționale s-au pus bazele proiectului ERASMUS+ cu titlul “ I am <we>. We live in community.” Produs de diseminare creat cu sprijinul financiar al Programului Erasmus+ al Comisiei Europene KA2, Parteneriate Strategice în domeniul Educației Școlare

Notă. Sprijinul financiar al Comisiei Europene pentru producția acestei publicații nu constituie o aprobare a conținuturilor care reflectă numai opiniile autorilor și Comisia nu poate fi făcută responsabilă pentru orice utilizare a informațiilor prezentate in document.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Copiii de la CSC nr. 2 Bârlad, pregătiți pentru Ziua Unirii Principatelor (Video)

Pregătiri pentru Ziua Unirii. Ieri, beneficiarii ...

Șase tineri din județ, admiși la Școala de Subofițeri Pompieri și Protecție Civilă Boldești

Șase tineri din județul nostru au ...

Experiențele de război ale veteranilor vasluieni, prezentate într-o carte-document de scriitorul bârlădean Florin Raimond Petrescu

Dublă lansare de carte, la Biblioteca ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: