Home / Administratie / Zăpada a dat de lucru drumarilor

Zăpada a dat de lucru drumarilor

Precipitațiile sub formă de lapoviță și ninsoare căzute au determinat intervenția echipajelor de deszăpezire ale secției Drumuri Naționale Bârlad pe drumurile naționale din județ, pentru asigurarea unui trafic în siguranță pe drumurile naționale.

Astfel, la nivelul județului Vaslui, în intervalul 17 decembrie 2017, ora 16:30 – 18 decembrie 2017, ora 05:00, s-a acționat cu mai multe autoutilaje și s-au răspândit mai multe tone de material antiderapant.

Pentru perioada următoare meteorologii anunță ninsori moderate cantitativ, în special în zona de munte, cu o răcire a vremii și minime negative în toată țara. Pe acest fond, secției Drumuri Naționale Bârlad recomandă șoferilor de a circula cu atenție, cu echiparea corespunzătoare a autovehiculelor pentru condiții de iarnă și cu informarea prealabilă cu privire la condițiile meteo și starea drumurilor.

Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante. Nerespectarea acestor prevederi poate atrage amenzi drastice, cuprinse între 1.305 lei și 2.900 lei. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Blocuri ANL pentru locuințe de serviciu și închiriere

Construcția de locuințe este una ...

18 august 2019 – Comune vasluiene în sărbătoare

Sărbătoarea Sfintei Marii aduce voie ...

Suntem pe ”cai mari”: județul Vaslui a devenit cel mai mare importator de gunoaie din Moldova

de Dănuț CIOBANU Consiliul Județean ...

%d blogeri au apreciat: