Home / Sport / Ieri a avut loc Gala Sportului Vasluian. Iată performerii anului 2017

Ieri a avut loc Gala Sportului Vasluian. Iată performerii anului 2017

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret (DJST) Vaslui a organizat ieri, într-un cadru festiv, Gala Sportului Vasluian. Este o manifestare devenită tradițională, prin care an de an sunt premiați cei mai buni sportivi din județ care au obținut de-a lungul anului rezultate deosebite la diverse competiții naționale și internaționale.

Dacă anul trecut manifestarea a fost găzduită în Sala de festivități a Consiliului Județean Vaslui, acum ”ostilitățile” s-au derula în Sala de conferințe din cadrul Centrului de Afaceri Vaslui. Au fost premiați performerii din toate disciplinele sportive, toți cei care au adus medalii și distincții sportului vasluian. Atât la concursuri naționale, cât și la competițiile internaționale. Direcția Județeană pentru Sport și Tineret a recompensat munca, strădaniile și antrenamentele asidue de peste an care a făcut ca vasluienii să obțină rezultate remarcabile. Dar nu au fost uitați nici antrenorii acestora, care au fost încurajați să descopere și formeze tinere talente.

Clasamentul performerilor din sportul vasluian a fost realizat în baza unor criterii bine stabilite de către Ministerul Sportului și Tineretului.

Discipline olimpice

Locul I a fost cucerit de atleta Diana Bogos, pregătită la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Vaslui de Viorica Pintilie și Elena Bogos. Sportiva a cucerit locul 1 la proba de 800 de metri, la Campionatul Balcanic de sală pentru juniori I și locul II la aceeași competiție, în proba de ștafetă. La Campionatul European pentru Juniori I în aer liber s-a clasat pe 10 la proba de 800 metri și cu ștafeta a terminat pe 9. La proba de 4 km de la Campionatul Balcanic de Cros pentru Juniori I a terminat pe 2. La Campionatul Național de Sală a terminat pe locul 3 la proba de 400 de metri și 1 la proba de 800 metri, la tineret. La Campionatul Național pentru Juniori I a terminat pe 1 la proba de 800 metri și pe 2 la cea de 400 metri. La Campionatul National în Aer Liber a terminat pe locul 3 probele de 400 și 800 metri. La Campionatul National a terminat la juniori I pe locul 2 la proba de 800 metri și pe locul 3 la proba de 400 metri. Elena Bogos a mai terminat pe locul III la individual proba de 4 km de la Campionatul Național de Alergare Montană, la juniori I. La aceeași probă a terminat pe locul 1 cu echipa. A mai obținut la Campionatul Național de Cros Juniori I locul 1 la individual și locul 2 cu echipa.

Locul II a fost adjudecat de aruncătorul cu ciocanul Andrei Mihăiță Micu, pregătit la C.S Viitorul Vaslui de profesorul Laurențiu Maxim. Micu a luat locul 3 la Campionatul Balcanic pentru Juniori I. A mai luat primul loc la Campionatul Național de Aruncări Lungi, atât la juniori I, cât și la tineret și seniori.

Pe locul III se regăsește o altă atletă, Izabela Spiridon, pregătită la LPS Vaslui de profesoarele Viorica Pintilie și Elena Bogos. Sportiva a obținut locul 3 la proba de 5.000 metri din cadrul Campionatului Balcanic, la juniori II. La Campionatul Național de Cros a luat la proba de 4 km locul 1 la individual și cu echipa la juniori II și locul 2 cu echipa la juniori I. La Campionatele Naționale a mai luat aurul la probele de 5.000 metri (juniori I și juniori II) și 3.00 metri (juniori I). A mai luat locul 1 cu echipa la Campionatul Național de Alergare Montană, juniori I.

Locul IV a fost obținut de gimnasta Amalia Ioana Puflea, pregătită la Clubul Sportiv Școlar Bârlad de profesorii Ana-Maria Iordache și Liviu Iordache. Sportiva a cucerit la Campionatele Naționale Individuale ale Junioarelor II locul 1 la individual compus (individual și cu echipa), paralele, bârnă și sol. La aceeași competiție a luat locul 2 la sărituri.

Pe V s-a clasat Andreea Păuc, care practică lupte libere, pregătită la C. S. Viitorul Vaslui de Neculai Beligan. Sportiva a luat la Campionatul Național locul 3 la Seniori și locul 1 la Tineret.

Locul VI a fost adjudecat de Adelina Mihai, care practică Taekwon – do WTF, pregătită la C. S. Viitorul Vaslui de Mihai Hondru. Aceasta a luat locul 1 la Campionatul Național de Juniori I și a terminat pe 3 la Campionatul Național de Seniori.

Pe locul VII se clasează trei atlete pregătite la LPS Vaslui de profesoarele Viorica Pintilie și Elena Bogos. Sportivele Ionela Lungu, Diana Vîrlan și Georgiana Nedelea au obținut la proba de 4 km din cadrul Campionatului Național de Cros locul 1 la juniori II și locul 2 a la Juniori I, cu echipa. A mai luat locul 1 cu echipa și la Campionatul Național de Alergare Montană, la aceeași probă.

Pe treapta a VIII-a clasamentului au ajuns doi sportivi. Primul e Laurențiu Chelaru, care practică aruncarea ciocanului. Acesta e pregătit la C.S Viitorul Vaslui de profesorul Laurențiu Maxim. A luat locul 2 la Campionatul Național de Aruncări Lungi, la tineret.

Cel de-al doilea e Andrei Chiriac, care practică practică Taekwon – do WTF, pregătit la C. S. Viitorul Vaslui de Mihai Hondru. Acesta a luat locul 3 la Campionatul Național de Juniori I și a terminat pe 3 la Campionatul Național de Seniori.

Pe IX s-a clasat Bianca Antochi, care practică lupte libere, pregătită la C. S. Viitorul Vaslui de Vasile Frățilă. Sportiva a luat la Campionatul Național locul 2 la Tineret și locul 2 la Juniori I.

Locul X a fost obținut de Corneliu Lascăr Rotaru, care practică lupte libere, pregătit la C. S. Viitorul Vaslui de Neculai Beligan. Acesta a luat locul 3 la Campionatul Național de Seniori.

Discipline neolimpice

Locul I a fost cucerit de Iustin Costea, practicant de kempo la C.S Defender Vaslui, antrenor Doru Hapiuc. Acesta a luat la Campionatul Mondial de Kempo Seniori locul 1 la probele de semicontact și knockdown și locul 2 la probele submission și kempo kick. La Campionatul Național de Kempo Seniori a luat locul 1 la submission și locul 2 la knockdown.

Locul II a fost obținut de Ștefan Cosmin Frățian, care practică Taekwon – do WTF, pregătit la C.S. Liga de Est Vaslui de Mihai Hondru. Acesta a luat la Campionatul Mondial Seniori, cu echipa, locul 1 la tehnici speciale și două locuri 3, la luptă și spargeri forță. La Campionatul European a luat cu echipa locul 1 la tehnici speciale și locul 2 la spargeri forță. A mai urcat de cinci ori pe podiumul Campionatului Național, obținând trei locuri 1 și două locuri 2.

Pe III s-a clasat Adelina Alicia Mihai, care practică Taekwon – do WTF, pregătită la C. S. Liga de Est Vaslui de Mihai Hondru. Aceasta a luat la Campionatul Mondial Juniori I locul II individual la luptă +65 kg și a mai urcat de trei ori pe podium cu echipa. A obținut locul 1 la luptă și tehnici speciale și locul 2 la spargeri forță. La Campionatul European Juniori I a luat la spargeri forță locul 1 individual și 4 cu echipa, iar la tehnici speciale locul 2 individual și 3 cu echipa. A luat locul 2 la luptă +65 kg, individual. La Campionatul Național a mai obținut patru medalii de aur, una de argint și una de bronz.

Locul IV a fost obținut de Marcel Miron, care practică Taekwon – do WTF, pregătit la C. S. Liga de Est Vaslui de Mihai Hondru. Acesta a luat la Campionatul Mondial Seniori locul 1 la tehnici speciale, cu echipa. La Campionatul European a luat locul 1 la tehnici speciale atât individual, cât și cu echipa. La Campionatul Național a luat patru medalii de aur și una de argint.

Pe V s-a clasat Mircea Hondru, care practică Taekwon – do WTF, pregătit la C. S. Liga de Est Vaslui de Mihai Hondru. Acesta a luat la Campionatul Mondial Juniori I locul 1 la individual și locul 2 cu echipa, la tehnici speciale. A mai luat locul 1 cu echipa la spargeri forță. La Campionatul European a luat două medalii de aur la tehnici speciale, atât la individual, cât și cu echipa. La Campionatul Național a a luat trei medalii de aur și două de argint.

Locul VI a fost obținut de trei sportivi. Andrei Ionuț Chiriac, care practică Taekwon – do WTF, pregătit la C. S. Liga de Est Vaslui de Mihai Hondru. Acesta a luat la Campionatul Mondial Juniori I locul 1 la spargeri forță și locul 2 la tehnici speciale, individual. Cu echipa a terminat pe 2 la tehnici speciale și pe 3 la tull. La Campionatul European a luat locul 2 la tehnici speciale, individual și locul 2 la spargeri forță și locul 3 la luptă, cu echipa. La Campionatul Național a luat o medalie de aur și patru medalii de argint.

Darius Cristinel Cobzaru e practicant de kempo la C.S Defender Vaslui, antrenor Doru Hapiuc. Acesta a luat la Campionatul Mondial de Kempo Seniori locul 2 la proba de knockdown și locul 3 la probele de submission și kempo kick.

Georgian Manea practică Taekwon – do WTF și e pregătit la C. S. Liga de Est Vaslui de Mihai Hondru. Acesta a luat la Campionatul Mondial Seniori locul 3 cu echipa la spargeri forță și luptă. La Campionatul European a luat locul 2 la spargeri forță, cu echipa. La Campionatul Național a mai luat două medalii de aur și una de argint.

Pe VII s-a clasat Ștefan Toma, care practică Taekwon – do WTF, pregătit la C. S. Sulsa de Marius Ionicescu. Acesta a luat la Campionatul Mondial Seniori locul 3 la spargeri forță, cu echipa. La Campionatul European a luat locul 2 la spargeri forță cu echipa și locul 3 la tull 1 DAN, individual. La Campionatul Național a cucerit o medalie de aur și două de bronz.

Locul IX a fost cucerit de doi sportivi. Maria Caliniuc, practicantă de karate tradițional, pregătită la CS Karate Kensei Vaslui de Sensei Constantin Roznov. Aceasta a luat locul doi la enbu mixt la Campionatul Mondial de Tineret, locul 3 la kumite la seniori cu echipa și locul v la kata individual la juniori I.

Ana – Maria Hăisan practică Taekwon – do WTF și e pregătită la C. S. Liga de Est Vaslui de Mihai Hondru. Aceasta a luat la Campionatul Mondial Juniori I locul 2 cu echipa la spargeri forță. La Campionatul European a luat cu echipa locul 1 la spargeri forță și locul 3 la tul. A mai luat la Campionatul Național două medalii de bronz.

Pe locul X au terminat mai mulți sportivi. Trei dintre ei practică Taekwon – do WTF și sunt pregătiți la C. S. Liga de Est Vaslui de Mihai Hondru. Este vorba de Miruna Lupașcu, Dragoș – Iulian Chiriac și Larisa Andrada Ghețeu, care au urcat pe podiumul mondial, european și național.

Tot pe locul X au terminat și rugbyști din echipa U18 a Clubului Sportiv Școlar Bârlad, pregătiți de Ioan Harnagea. Este vorba despre Răzvan Belehuz, Sebastian Munteanu, Marius Costea, Vlad Leica și Cosmin Botezatu. Cei cinci au obținut bronzul la Campionatul European Under 18. (George PROCA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Adrian Mihalcea se menține în formă maximă! Tehnicianul „câinilor” a ieșit la alergat în tricoul lui Dinamo, în plină pandemie de coronavirus | GALERIE FOTO EXCLUSIV

Noul antrenor al lui Dinamo, fostul atacant Adrian Mihalcea, ...

Daniel Pancu, necruțător cu șefii Rapidului. „În acte sunt antrenorul echipei! Am fost părăsit”

Au trecut mai bine de trei săptămâni de când ...

Veste proastă pentru Ianis Hagi! Campionatul Scoției, foarte aproape de a fi „înghețat”! UEFA trage un semnal de alarmă. Ce se întâmplă cu Rangers

Pandemia de coronavirus a suspendat toate competițiile sportive și ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: