Home / Sanatate / Policlinică nouă, de 5 milioane de euro, în curtea Spitalului Județean de Urgență

Policlinică nouă, de 5 milioane de euro, în curtea Spitalului Județean de Urgență

Spitalul Județean de Urgență Vaslui va avea o policlinică nouă, situată chiar în curtea unității, după ce Compania Națională de Investiții a aprobat finanțarea obiectivului, în valoare de 5 milioane de euro. Lucrările premergătoare investiției au fost deja începute, fiind tăiați toți copacii de pe terenul unde urmează a fi ridicat ambulatoriul de specialitate.

Problema navetei bolnavilor de la Policlinică, situată în dealul Copoului, și Spitalul Județean de Urgență (SJU) va fi rezolvată în următorii ani. Unitate medicală a primit undă verde pentru construirea noului ambulatoriu de specialitate chiar în curtea SJU. Proiectul, în valoare de 5 milioane de euro, se va derula prin Compania Națională de Investiții, la care va fi și o cotă parte de cofinanțare, din partea Consiliului Județean, de 5%.

Pe lângă actualele cabinete de consultații care vor fi mutate din policlinică, în viitoarea clădire, ce va fi amplasată în fața SJU Vaslui, vor funcționa Serviciul de Medicină Legală, Serviciul de Toxicologie, Serviciul de Fizioterapie și Kinetoterapie. De asemenea, tot în același imobil se vor muta birourile directorilor, precum și serviciul administrativ, Oficiul Juridic, Compartimentul de Resurse Umane și Serviciul Tehnic.

Investiția la noua policlinică ar urma să înceapă anul viitor, fiind deja pregătit terenul pe care urmează să fie construită clădirea. Întreaga zonă a fost deja defrișată, iar pe gardul spitalului a fost postat un banner pe care scrie în acel loc urmează a fi construit Ambulatoriul de Specialitate al SJU Vaslui. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Grenadă descoperită de un bărbat pe Valea Prutului, în timp ce făcea lucrări agricole

O grenadă defensivă, provenind, cel mai probabil, din cel ...

Cât de eficiente sunt măsurile de restricționare a accesului vizitatorilor în spitalul din Bârlad?

Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad încearcă să ...

Epidemia de gripă a scumpit masca de protecție de peste trei ori

Ca la noi, la nimeni! În plină epidemie de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: