Home / Sport / Doi rugbyști bârlădeni, printre superlativele Anului 2017

Doi rugbyști bârlădeni, printre superlativele Anului 2017

La final de an, rugbyul românesc și-a aflat cei mai buni jucători și antrenori, stabiliți prin votul iubitorilor de rugby, dar și al unei comisii special desemnate pentru fiecare categorie în parte. După numărătoarea voturilor, au fost desemnați câștigătorii, printre care se regășesc și doi bârlădeni.

Bârlădeanul Ștefan Cucoș, transferat între timp la ACS Tomitanii Constanța, a fost desemnat „Cel mai bun jucător din Divizia A”.

Cel mai bun jucător de rugby în 7 a fost desemnat un alt jucător format de pepiniera bârlădeană, Robert Neagu, care evoluează în Superliga CEC Bank, în tricoul formației Steaua București.

Nu mai puțin de opt bârlădeni s-au regăsit pe listele de nominalizări pentru Superlativele Anului 2017 în Rugby, cei mai buni jucători și antrenori din competițiile interne ale sportului cu balonul oval.

Cristian Marian Chirică (CSM Știința Baia Mare) a fost al doilea preferat al votanților la categoria „Cel mai bun tânăr jucător din campionatul intern”, conform sondajului FRR, cu 615 voturi, respectiv 17%. A fost urmat îndeaproape de un alt bârlădean, Bogdan Doroftei (CSA Steaua), care a fost votat de 527 de ori, respectiv 15% din voturi.

Gabriel Rupanu, legitimat la campioana en – titre Timișoara Saracens, a fost nominalizat pentru titlul „Cel mai bun junior”. Acesta a primit 909 de voturi, adică a fost preferatul a 20% din votanți și ocupă locul 3 în sondajul Federației.

La categoria „Cel mai bun antrenor de juniori” au fost nominalizați doi bârlădeni. Cosmin Cioriciu (40 de ani), antrenor la Timișoara Saracens și la echipa națională U18 a fost votat de 848 de ori, ocupând locul 2 în sondajul FRR. Florin Ibănescu, antrenor la CSS Bârlad la categoriile de minirugby U8, U10, U12 și U14 și juniori U17 a terminat pe 3, cu 778 de voturi.

Pentru titlul de „Cel mai bun jucător de rugby în 7” a mai fost propus și Alexandru Bucur (CSM Știința Baia Mare), care a primit 549 de voturi, adică 13% în sondajul Federației.

Cel mai bun jucător român din străinătate: Andrei Ursache (Carcassonne)

Cel mai bun jucător din campionatul intern : Andrei Rădoi (Timișoara Saracens) și Florin Surugiu (CSA Steaua)

Cel mai bun jucător român naturalizat din campionatul intern: Johan Van Herdeen (Știința Baia Mare)

Cel mai bun străin din campionatul intern: Eseria Vueti (CSA Steaua)

Cel mai bun tânăr jucător din campionatul intern: Marius Simionescu (Timișoara Saracens)

Cel mai bun jucător – Divizia Națională de Seniori: Ștefan Stefaroi (Bucovina Suceava/Tomitanii)

Cel mai bun jucător – Divizia A: Ștefan Cucoș (Tomitanii)

Cel mai bun antrenor de seniori: Eugen Apjok (CSM București)

Cel mai bun junior: Iulian Hartig (CSM București)

Cel mai bun antrenor de juniori: Radu Mocanu (Tomitanii/Cleopatra)

Cel mai bun antrenor de minirugby: Florin Bacioiu (ACS Cumpăna)

Cel mai bun jucător rugby 7: Robert Neagu (CSA Steaua)

Cea mai bună jucătoare rugby 7: Ana Maria Sandu (Politehnica Iași)

Cel mai bun arbitru român în 2017: Vlad Iordăchescu (a fost ales în urma voturilor antrenorilor echipelor din SuperLiga)

CEA MAI BUNĂ ECHIPĂ ȘI CEL MAI BUN ANTRENOR, CATEGORIA COPII

U8 – Șoimii Câmpia Turzii – Valentin Fetiță

U10 – ACS Șoimii București – Ștefan Mitrea

U12 – AS Victoria Cumpanan – Florin Bacioiu

U14 – Steaua -Ștefan Acsinte și Virgil Popisteanu (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Facem profit cu dubla nopții din Nicaragua » Aici ai un „combo” în cota 2.33!Manoila Mihaion 28,martie 2020 , 7:05 pm at 19:05

În această noapte, în prima ligă din Nicaragua au ...

Măsuri drastice la Juventus! Starurile Ronaldo și Dybala, lovite în plin! Comunicatul torinezilor e crunt!Robert Zanfiron 28,martie 2020 , 7:27 pm at 19:27

Juventus nu este de neatins în fața pandemiei de ...

Robert Niță a vrut să se lase de fotbal când Victor Pițurcă l-a trimis la Suceava. „Au părinții două tarabe în piață, mă duc să vând portocale și banane” | VIDEO Exclusiv ProSport LiveBarbu Sorinon 28,martie 2020 , 7:46 pm at 19:46

Robert Niță a fost campion cu Rapid, dar înainte ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: