Home / Administratie / Măsuri de fluidizare a traficului în Vama Albița pentru perioada sărbătorilor

Măsuri de fluidizare a traficului în Vama Albița pentru perioada sărbătorilor

Apropierea sărbătorilor de iarnă determină o creștere a valorilor de trafic atât pe sensul de ieșire din țară cât și pe cel de intrare, fapt pentru care conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași a luat măsuri pentru asigurarea unui control operativ și fluent în Vama Albița și celelalte puncte de trecere ale frontierei de est.

Pentru evitarea aglomerărilor, la Vama Albița se vor lua toate măsurile aflate în competență pentru reducerea timpilor de așteptare și asigurarea unui control eficient și operativ. În acest sens, va fi folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere a frontierei și în cele mai aglomerate se vor utiliza toate arterele de control disponibile, în limita configurației acestora. De asemenea, au fost dispuse măsuri de suplimentare a personalului poliției de frontieră până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcție de dinamica valorilor de trafic.

Numărul polițiștilor de frontieră care acționează zilnic la nivelul întregii frontiere este de peste 920, urmând a fi suplimentat cu efective de rezervă și intervenție.
Pentru evitarea aglomerărilor, conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră recomandă participanților la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniță, astfel încât să se preîntâmpine apariția suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.
La frontiera româno-moldoveană sunt 6 puncte de trecere a frontierei cu specific rutier și, în total, sunt disponibile pe sensul de intrare în țară 28 de benzi de control, iar pe sensul de ieșire 25.

Pe raza jud. Galați: P.T.F. Oancea – Cahul, P.T.F. Galați – Giurgiulești; Pe raza jud. Vaslui: P.T.F. Albița – Leușeni; Pe raza jud. Iași: P.T.F. Sculeni – Sculeni; Pe raza jud. Botoșani: P.T.F. Rădăuți – Prut-Lipcani, P.T.F. Stânca – Costești.

“Reamintim participanților la trafic că, Poliția de Frontieră Română a dezvoltat o aplicație on-line, disponibilă pe pagina de internet  www.politiadefrontiera.ro. Această aplicație on-line prezintă o medie a timpilor de așteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Timpii de așteptare sunt actualizați în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-și reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute”, se arata într-un comunicat de presă al Inspectoratului Iași.
Poliția de Frontieră a pus la dispoziția participanților la traficul transfrontalier numărul de telefon 021.9590 unde pot semnala diferite aspecte despre modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, sesizările fiind preluate de către polițiștii de frontieră care vor acționa în consecință, legal, de la caz la caz.
Informații privind punctele de trecere a frontierei sunt disponibile pe pagina de internet a Poliției de Frontieră Române: www.politiadefrontiera.ro. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Bârlădenii vor fi feriți de insolație

Pasiunea pentru plantat dar și primele raze ale soarelui ...

Veste bună pentru comercianții vasluieni! Din toamnă vor fi relocați în două hale ale noului bazar

de Dănuț CIOBANU  Începând din toamna acestui an, comerciații ...

Primăria Vaslui va achiziționa încă două microbuze moderne. Vor fi introduse noi trasee de transport public în oraș

Două microbuze noi pentru transportul public de călători vor ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: