Home / Justitie / Nițoi, spaima Bârladului, a fost arestat după trei ani de spargeri și furturi de mii de euro

Nițoi, spaima Bârladului, a fost arestat după trei ani de spargeri și furturi de mii de euro

Procurorii bârlădeni, împreună cu polițiștii, au finalizat unul dintre cazurile dificile ale ultimilor ani: prinderea și reținerea lui Gheorghe Nițoi, un individ extrem de periculos din Bârlad, cunoscut pentru spargerile în stil mare pe care le-a operat încă din 2014, dar și pentru bătăile sângeroase ce l-au făcut de temut în anturajul său. Pătrunderi prin efracție cu chei false în depozite, furturi de bunuri, în special materiale de construcții și utilaje mecanice, în valoare a aproape 10.000 de euro, pe care le vindea clienților de ocazie din talcioc sau direct la domiciliul acestora, bătăi cu cuțite – iată doar o parte din activitatea infracțională a lui Gheorghe Nițoi, din ultimii trei ani.

Individul a fost trimis în arest preventiv de Judecătoria Bârlad, la propunerea Parchetului, după ce polițiștii din cadrul Biroului de investigații Criminale Bârlad au reușit să pună mâna pe el, chiar în prag de Crăciun.

Conform referatului înaintat de procurorii bârlădeni Judecătorului de drepturi și libertăți, cu propunerea de arestare preventivă a lui Nițoi, prima lovitură care a ajuns la urechile oamenilor legii a fost în februarie 2014, când Gheorghe Nițoi, împreună cu un amic, au intrat în centrala termică a fostei RAGCL Bârlad (lângă Școala generală nr. 2) a furat două uși metalice, în valoare de 600 de lei, pe care le-au încărcat într-o căruță. Au fost prinși de polițiști, înainte să apuce să le valorifice.

Un an mai târziu, la sfârșitul lunii mai, Nițoi a fost implicat într-o bătaie ce a avut loc în zona Crolux. În timpul altercații, acesta i-a băgat cuțitul în burtă unui bărbat, care a fost transportat la Urgențe.

În februarie 2017, administratorul unui depozit de materiale de construcții de pe strada Hotin, din Bârlad, a sunat la poliție anunțând că niște indivizi au sărit gardul împrejmuitor, de unde au furat mai multe pachete cu gresie.

Din cercetări a rezultat că autorul faptei este numitul N. A., care a sustras un număr de 25 pachete cu gresie pe care le-a dat peste gard inculpaților Nițoi Gheorghe și N. M.I.. Ulterior le-au depozitat în apropiere, lângă containerele de gunoi, după care toți trei au încărcat pachetele cu gresie într-un autoturism taxi. Bunurile au fost vândute unui cetățean de pe strada Veronica Micle”, se arată în referatul procurorilor.

O nouă spargere purtând semnătura lui Nițoi a avut loc câteva săptămâni mai târziu de la furtul gresiei. De astă dată, împreună cu un amic, a sărit gardul unei proprietăți și a furat 16 bare din fier beton din imobilul aflat în construcție. Ulterior, le-a vândut unei persoane din Bârlad.

Loviturile de grație ale lui Gherghe Nițoi

Unul dintre cele mai mari furturi săvârșite de Gheorghe Nițoi a avut loc în vara acestui an. Pe parcursul a mai multor zile, individul a pătruns, cu ajutorul unei chei false în clădirea unei societăți comerciale, după ce a sărit gardul. A furat o drujbă, o autofiletantă, o mașină de găurit, mai multe chei fixe și tubulare, precum și suma de 4.900 euro.

Prinzând curaj, probabil pentru că nu avea niciun semn că poliția ar fi pe urmele lui, la mijlocul lui octombrie, Nițoi dă o nouă lovitură în stil mare, tot la pe strada Hotin, de unde mai furase în februarie. Ziua în amiaza mare, acesta sare gardul împreună cu un amic și, cu ajutorul unei chei potrivite, descuie ușa atelierului, sparge un perete din PFL și fură de aici cinci cricuri hidraulice, șase pompe hidraulice, două flexuri marca Bosch și mai multe bare din metal. Ulterior împreună cu suspectul Ț. T. au vândut bunurile, in valoare de 12 mii de lei, unei persoane din talciocul din Bârlad.

Gheorghe Nițoi a fost arestat preventiv sub acuzația de furt calificat, complicitate la furt calificat, lovire și alte violențe. (Paul ALEXA)

About Simona Vasile

x

Check Also

Incendiu la Cănțălărești, unde au ars peste 3,5 hectare de vegetație uscată

Un puternic incendiu de vegetație a cuprins un câmp ...

Peste 20 de hectare de vegetație uscată, mistuite de flăcări la Muntenii de Sus, în urma unui puternic incendiu

Peste 20 de hectare de vegetație uscată au fost ...

Angajatorii vasluieni și Inspecția Muncii au făcut pace la Comisia de Dialog Social

Ieri, în cadrul Comisiei de Dialog Social de la ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: