Home / Justitie / Polițiștii de frontieră vasluieni au oferit cadouri familiilor aflate în dificultate financiară

Polițiștii de frontieră vasluieni au oferit cadouri familiilor aflate în dificultate financiară

Bătrâni singuri, lipsiți de ajutor și aproximativ 250 de copii provenind din familii aflate în dificultate financiară, din 21 de localități de pe valea râului Prut, au primit cu bucurie vizita mesagerilor lui Moș Crăciun, reprezentați de polițiștii de frontieră din județul nostru.

Polițiștii de frontieră au oferit daruri constând în produse alimentare (alimente de bază) și nealimentare (articole de îmbrăcăminte, încălțăminte, jucării) în valoare totală de peste 6.000 lei. Toate cadourile au fost procurate cu sprijinul financiar al Asociației Umanitare Frontiera Huși, Corpului Național al Polițiștilor-C.T.Vaslui, dar și prin contribuția benevolă, dar substanțială, a polițiștilor de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliției de Frontieră Huși, Berezeni și Fălciu.

Copiii au primit de la Moș Crăciun dulciuri, sucuri, bomboane, prăjituri, legume, fructe, produse alimentare de bază dar și îmbrăcăminte, încălțăminte și jucării.

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Fălciu au adus daruri consistente în casele a 15 familii din zona de responsabilitate, aducând zâmbete pe chipurile copiilor provenind din familii numeroase și bucurie în inimile bătrânilor lipsiți de ajutor.

Polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui și Sectorului Poliției de Frontieră Huși au avut o întâlnire încărcată de emoție pe 22 decembrie a.c., în localitatea Pădureni, unde au vizitat Centrul de Zi „Prietenia”. Înființat prin Programul Phare CBC 2004-2006, centrul găzduiește 30 de copii, cu vârste cuprinse între 4 și 14 ani, provenind din familii defavorizate, cu precădere monoparentale, de pe raza comunei Pădureni. Scopul centrului este prevenirea abandonului școlar prin oferirea de ajutor material (o masă caldă, o baie caldă, spații pentru studiu amenajate la cele mai înalte standarde europene) și ajutor profesionist în întocmirea temelor pentru acasă, oferit de voluntari, cadre didactice inimoase din municipiul Huși. Aici, polițiștii de frontieră, alături de reprezentanți ai Unității Militare 01776 Huși au oferit cu generozitate micuților daruri, constând în obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte. Copiii, vizibil încântați și emoționați, nu au rămas mai prejos și au oferit un adevărat spectacol musafirilor, colindându-i, recitând poezii specifice sezonului și oferindu-le suveniruri confecționate de ei înșiși.

Emoții puternice au simțit și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Berezeni care în ajun de Sărbătoare au primit colindători. Un grup de 30 de pitici de vârstă preșcolară din cadrul Grădiniței nr. 2 Berezeni, îmbrăcați în costume tradiționale, coordonați de cadre didactice inimoase, au urat și colindat cu mult suflet și veselie, dovedind o dată în plus că Spiritul Crăciunului încă există, în fiecare dintre noi, indiferent de vârsta pe care o avem. Gazde primitoare, polițiștii de frontieră i-au răsplătit pe colindători cu fructe, colaci și bomboane.

Și în acest an polițiștii de frontieră au dat dovadă de generozitate și au contribuit benevol cu diferite sume de bani. Din sumele de bani colectate polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Bivolari au oferit unui număr de 20 familii din localitățile de frontieră Bivolari, Probota și Trifești, pachete cu produse alimentare, dulciuri și fructe. De asemenea, polițiștii de frontieră gălățeni au adus în sufletele celor mici, o imensă bucurie prin oferirea de cadouri, cu prilejul Sfintelor Sărbători de iarnă. Astfel, colegii noștri din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Foltești au oferit cadouri constând în dulciuri, fructe, sucuri și jucării unui număr de 61 copii din localități din zona de competență. Copiii, vizibil încântați, nu au rămas mai prejos și i-au colindat pe polițiștii de frontieră, au recitat poezii și au cântat. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Cum rezolvă primarul „Pinocchio” problema spațiului locativ la Bârlad

de Mihaela NICULESCU   Mințită și abandonată. Așa se ...

Ambulanțier cercetat penal după ce a agresat un copil pe o stradă în Huși

Un angajat al Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui este ...

TIR cu 24 de tone de melasă, răsturnat între Huși și Crasna din cauza vitezei. Pompierii au intervenit în zonă

O autocisternă plină cu melasă s-a răsturnat în afara ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: