Home / Justitie / Vasluieni, atenție la buznare!

Vasluieni, atenție la buznare!

Pentru ca aceste sărbători să fie petrecute fără evenimente neplăcute pentru vasluieni polițiștii le recomandă acestora să fie cu ochii în patru și să nu fie neglijenți în ce privește bunurile personale.

În locurile publice, la piață, în magazine, aveți grijă de bunurile dumneavoastră! Nu vă lăsați copiii nesupravegheați și nu le permiteți să poarte cheia locuinței la vedere! Nu consumați în exces băuturi alcoolice, comiterea faptelor antisociale poate fi înlesnită de consumul de alcool.

La cumpărături, locul cel mai sigur pentru păstrarea portmoneului este buzunarul de la piept, din interiorul vestimentației! Nu vă lăsați amăgiți de vânzătorii de ,,chilipiruri”, de cele mai multe ori produsele sunt fie contrafăcute, fie provin din săvârșirea unor infracțiuni.

În mijloacele de transport în comun, dați dovadă de vigilență și atenție față de conduita persoanelor de lângă dumneavoastră, atunci când așteptați mijloacele de transport în comun! Țineți, pe cât posibil, bagajul așezat în fața dumneavoastră.

În tren, nu lăsați bagajele nesupravegheate, nici pentru perioade scurte de timp! Nu consumați băuturi alcoolice, sucuri sau cafea, de la persoane necunoscute! Nu încredințați bunurile personale și bagajele unor persoane necunoscute! La plata legitimațiilor de călătorie, nu expuneți la vedere întreaga sumă de bani pe care o aveți la dumneavoastră! Evitați transportarea unor sume mari de bani sau valori dacă nu vă luați măsuri de siguranță corespunzătoare! Cereți să vi se prezinte, și verificați cu atenție, legitimațiile persoanelor care își declină calități oficiale, rețineți numele acestora și instituția din care fac parte.

Dacă pe timpul călătoriei luați cunoștință despre săvârșirea vreunei infracțiuni, sesizați de îndată poliția transporturi din stațiile de cale ferată și trenurile de călători!

În preajma Sărbătorilor de Iarnă, răufăcătorii pot profita de buna-credință a cetățenilor și pot fura din locuințele ale căror uși le sunt deschise sau din locuințele pe care le găsesc descuiate.

Acordați maximă atenție persoanelor care sună la ușa dumneavoastră sau pe care le introduceți în casă! Obișnuiți copiii să nu deschidă ușa nimănui în lipsa dumneavoastră, ca să nu trădeze că sunt singuri în casă!

Părinții sunt rugați de polițiști să supravegheze copiii cu atenție sporită deoarece aceștia sunt expuși accidentelor survenite în urma folosirii necorespunzătoare a obiectelor de distracție pe bază de amestecuri pirotehnice.

De asemenea, după cum bine știți, Crăciunul și sfârșitul de an reprezintă momente în care tradițiile se manifestă, mulți dintre copii plecând să colinde prin vecini și nu numai.

Pentru a evita victimizarea copilului dumneavoastră, atunci când se află la colindat, vă recomandăm să însoțiți copilul, mai ales dacă se pleacă la colindat pe timp de seară sau noapte. Stabiliți exact locațiile și traseul pe care urmează să îl parcurgă atunci când merge la colindat. Stabiliți și verificați cu ce copii se va deplasa să colinde. Impuneți-le copiilor să plece la colindat doar pe timp de zi și recomandați-le să evite zonele izolate. Este bine să le amintiți să nu se lase niciodată invitați de necunoscuți într-un local, la o petrecere sau la o plimbare cu mașina. Totodată, va fi oricând potrivit să le amintiți copiilor ca în cazul în care li se întâmplă ceva rău lor sau prietenilor, să informeze imediat părinții sau Poliția. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Incendiu la Cănțălărești, unde au ars peste 3,5 hectare de vegetație uscată

Un puternic incendiu de vegetație a cuprins un câmp ...

Peste 20 de hectare de vegetație uscată, mistuite de flăcări la Muntenii de Sus, în urma unui puternic incendiu

Peste 20 de hectare de vegetație uscată au fost ...

Angajatorii vasluieni și Inspecția Muncii au făcut pace la Comisia de Dialog Social

Ieri, în cadrul Comisiei de Dialog Social de la ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: