Home / Administratie / Moș Boroș și-a desfăcut sacul cu daruri pentru bârlădeni: marile sale realizări de până acum!

Moș Boroș și-a desfăcut sacul cu daruri pentru bârlădeni: marile sale realizări de până acum!

de Simona MIHĂILĂ

Primarul Boroș, laudă-mă, gură, în ajun de Crăciun, poate se-ntȃmplă minuni cu administrația din Bȃrlad. În ajun de Crăciun, la ora 22 și 1 minut, cȃnd toată suflarea din Bȃrlad îl aștepta, cu înfrigurare, pe Moș Crăciun, primarul Boroș a fost cuprins de un fior de mărinimie și le-a oferit bȃrlădenilor un dar aparte, pe pagina lui de socializare. E vorba despre un raport de evaluare a investițiilor făcute de la preluarea mandatului de primar, și de un inventar de propuneri pentru anul 2018.

Orice internaut rătăcit prin mrejele digitale, care mai avea vreo urmă de îndoială că Dumitru Boroș n-are stofă de ales, a înghițit în sec, și-a mușcat limba și a exclamat cu mȃna peste frunte: ʺUite un primar care muncește și în noaptea de Crăciun și n-are timp să trasmită nici măcar urări de sărbători! Ce să mai…, un gospodar sadea!ʺ

După ce și-a prezentat raportul de activitate din primul an și jumătate la conducerea urbei, Boroș a vrut să facă un triplu tulup cu investițiile, capitol la care sania bȃrlădenilor scărțȃie de ani buni și se împotmolește în sărăcie, deși a intrat într-o zodie liberală. Pe hȃrtie sau, cum vreți, pe buletinul de vot.

În realitate, primarul Boroș se laudă, precum știu deja bȃrlădenii, cu proiectele moștenite de la fosta administrație roșie, proiecte care își urmează cursul firesc și la care au pus umărul angajații vrednici din Primărie.

Dar cum să împachetezi o astfel de banalitate de Crăciun? Soluția lui Boroș a fost să-i amăgească pe locuitorii din Bȃrlad cu numere. Sute și mii de metri lungime de străzi care au fost sau urmează să fie asfaltate, o înșiruire care vrea să pară consistentă, dar nu e decȃt o dovadă rușinoasă a faptului că administrația Boroș putea mai mult. Mult mai mult ca o administrație de comună, care l-a întrecut pȃnă și la atragerea de finanțări prin programele naționale de dezvoltare.

Ce a reușit primarul Boroș a fost să mai trezească o emoție în rȃndul bȃrlădenilor care și-au recunoscut numele străzii pe care locuiesc, stradă despre care au aflat că are o anumită lungime. ʺAsfaltare strãzi Cotu Negru – au fost asfaltate 4 strãzi, 80% din fonduri locale si 20% vor primi finantare prin Programul National de Dezvoltare Localã (PNDL). Acestea sunt: Tudor Arghezi – 357 ml, 1.249,50 mp; Octav Bãncilã- 442 ml, 1.711 mp; Olaru Cristian- 650 ml, 2.600 mp; Marin Lucian- 580 ml, 2.900; Lungime totalã strãzi asfaltate Cotu Negru: 2.029 ml. Asfaltare strãzi Zona Centru- Garã. Lucrãrile de asfaltare vor începe în 2018, fiind finantate 100% prin PNDL. Contractul de executie a lucrãrilor a fost semnat. Acestea sunt: Ioan Vodã – 276 ml, 1.380 mp; Posta Veche- 179 ml, 984,50 mp; Bogdan Bagdasar – 137 ml, 685 mp; Bicaz – 136 ml, 462 mp; Lungime totalã strãzi ce vor fi asfaltate în Centru-Garã: 728 ml.

Asfaltare si modernizare strãzi în Municipiul Bârlad – a fost depus proiectul pentru obtinerea finantãrii prin PNDL. Strãzile din proiect sunt: Cerbului- 1.667 ml; Constantin Brâncoveanu- 344 ml; Aurel Vlaicu- 362 ml; Muzelor- 344 ml; Stefan Neagoe- 242 ml; Gheorghe Emandi- 1.091 ml; Ion Codrescu- 391 ml; Grivitei- 185 ml; Opanez- 423 ml. Lungime totalã strãzi ce vor fi asfaltate în Municipiul Bârlad- 5.049 mlʺ.

Cum vinde Boroș blana ursului din pădure

Nici canalizarea menajeră din cartiere istorice ale Bȃrladului n-a fost omisă din evaluarea lui Boroș. Din totalul de 73 de străzi incluse în proiectul de “Extindere canalizare menajerã în cartierele Munteni si Podeni”, totalizând aproximativ 20 km, au fost recepționate abia 18 străzi. Cu eforturi uriașe din partea locuitorilor din zonă, care au avut de îndurat umilința noroaielor și a mȃlului, și pentru care chinul nu s-a terminat.

Cu ce se mai laudă Boroș? Cu proiecte care urmează să ia startul sau să fie recepționate în 2018. Cu alte cuvinte, se laudă anticipat, cu blana ursului din pădure, urs pe care nu l-a vȃnat încă. Printre altele, vorbim despre sala de sport de la Școala Gimnazialã “Episcop Iacov Antonovici” din Bârlad, șoseaua ocolitoare a Bârladului (care n-a trecut de faza exproprierilor și la care nu se lucrează), trei sensuri giratorii (str. Republicii cu str. G-ral Milea, str. Republicii cu str. Transilvaniei și str. Republicii cu str. Popa Șapcă), blocuri A.N.L.- Bariera Puiești (contractul este abia în curs de semnare pentru proiectare și execuție), sau de Planul de Mobilitate Urbană (aflat în curs de întocmire).

Seara de Crăciun le-a adus bȃrlădenilor încă un strop de adevăr despre primarul care face ʺTotul pentru Bȃrladʺ. Un ales care, în loc să le ureze tuturor sărbători de iarnă cu tihnă în suflet, se fălește cu asfaltări de curți, terenuri de sport și paratrăsnete la mai multe școli, o mașină pentru stropit spațiul verde și un mobilier de bibliotecă. Realizări infime care arată valoarea și competența unui ales liberal, mȃndru că a plantat trandafiri prin oraș și a pus luminițe de sărbătoare. Poate, poate, orbiți de-atȃta magie de Crăciun, bȃrlădenii or uita pentru ce anume au pus ștampila cu adevărat și cȃtă încredere au avut într-un om care le-a promis schimbare totală.

About Simona Vasile

x

Check Also

Bârlădenii vor fi feriți de insolație

Pasiunea pentru plantat dar și primele raze ale soarelui ...

Veste bună pentru comercianții vasluieni! Din toamnă vor fi relocați în două hale ale noului bazar

de Dănuț CIOBANU  Începând din toamna acestui an, comerciații ...

Primăria Vaslui va achiziționa încă două microbuze moderne. Vor fi introduse noi trasee de transport public în oraș

Două microbuze noi pentru transportul public de călători vor ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: