Home / Justitie / Procurorii din județ condamnă modificările făcute de către Parlament pe legile justiției

Procurorii din județ condamnă modificările făcute de către Parlament pe legile justiției

Procurorii din județul nostru critică și condamnă, în același timp, modificările făcute la legile justiției de către parlamentari. Îngrijorarea magistraților a fost împărtășită în cadrul Adunării Generale a reprezentanților parchetelor din Vaslui, Bârlad și Huși, desfășurată recent la nivelul municipiului reședință.

La fel ca și colegii din țară, procurorii celor trei parchete din județ nu sunt de acord cu modificările făcute de către parlamentari pe legile justiției. Astfel, magistrații și-au exprimat îngrijorarea față de schimbările făcute pe anumite articole din Codul Penal și Codul de Procedură Penală, care ar pune în pericol siguranța oamenilor și ar favoriza infractorii. Toate aceste nemulțumiri au fost exprimate în cadrul Adunării Generale a unităților de parchet din județul nostru, desfășurată recent la Vaslui.

Toți procurorii din județul Vaslui sunt îngrijorați cu privire la modalitatea în care s-a desfășurat în Parlament, practic, fără dezbateri, modificarea legilor justiției, dar și cu privire la propunerile de modificare a Codului Penal și a Codului de Procedură Penală și care vor duce la o încălcare a drepturilor persoanelor vătămate și o ocrotire exagerată a inculpaților și suspecților în cauzele penale, nemaiexistând o egalitate de arme între apărare și inculpat”, susțin procurorii într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui.

În opinia procurorilor de la cele trei parchete din județ, modificările făcute de către parlamentari pe legile justiției ”pun în pericol siguranța cetățeanului și buna funcționare a statului de drept”. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Două bătrâne au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un alt autoturism

Două bătrâne, de 63 și ...

CJ-ul se retrage din Asociația de Dezvoltare Zona Metropolitană Vaslui

Consiliul Județean (CJ) Vaslui se ...

Sprijin financiar de 1.000 lei pentru șomerii înregistrați în evidențele AJOFM Vaslui

Șomerii înregistrați în evidențele Agenției Județene ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: