Home / Sanatate / Zeci de vasluieni au ajuns la spital după ce au petrecut pe cinste de sărbători

Zeci de vasluieni au ajuns la spital după ce au petrecut pe cinste de sărbători

Zeci de locuitori ai județului au ajuns la spital în primele două zile ale Crăciunului după ce au petrecut pe cinste Nașterea Domnului. Pe lângă cei care s-au bătut, mulți au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza psihozelor alcoolice.

Sărbătorile de Crăciun din acest an nu au trecut ”nemarcate” de o parte dintre locuitorii județului. Drept dovadă sunt zecile de intervenții ale Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Vaslui la persoane care fie s-au bătut pe fondul consumului de alcool, fie au suferit diverse afecțiuni tot din cauza băuturii. Astfel, nu mai puțin de 41 de persoane au ajuns la secțiile de psihiatrie a spitalelor din județ, majoritatea cu sevraj etanolic. De asemenea, 11 bețivi au fost luați de pe stradă de către echipajele medicale și transportate la spital.

Am avut și 32 de cazuri de traumatisme, evident majoritatea tot pe fondul consumului de alcool. Nu este de neglijat nici numărul mare de colici abdominale, peste 40, generate tot de consumul exagerat de alimente și băutură”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui, medicul Dan Ungureanu.

Per total, numărul intervențiilor celor de la Serviciul de Ambulanță nu a fost cu mult mai mare decât în mod obișnuit, respectiv 273 în două zile. Însă, de această dată, au predominat afecțiunile generate de consumul de alcool. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Accident la Dragomirești provocat de un șofer cu mașină cu volan pe dreapta. Două persoane au ajuns la spital

Două persoane, soț și soție, ...

La jumătatea lui august, edililor li s-a făcut milă de bârlădenii chinuiți de căldură

Bârlădenii pot, în sfârșit, să ...

Inaugurarea sălii de sport de la Școala „Episcop Iacov Antonovici”, o nouă incertitudine pentru deschiderea anului școlar

Mai sunt trei săptămâni până ...

%d blogeri au apreciat: