Home / Sanatate / Zeci de vasluieni au ajuns la spital după ce au petrecut pe cinste de sărbători

Zeci de vasluieni au ajuns la spital după ce au petrecut pe cinste de sărbători

Zeci de locuitori ai județului au ajuns la spital în primele două zile ale Crăciunului după ce au petrecut pe cinste Nașterea Domnului. Pe lângă cei care s-au bătut, mulți au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza psihozelor alcoolice.

Sărbătorile de Crăciun din acest an nu au trecut ”nemarcate” de o parte dintre locuitorii județului. Drept dovadă sunt zecile de intervenții ale Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Vaslui la persoane care fie s-au bătut pe fondul consumului de alcool, fie au suferit diverse afecțiuni tot din cauza băuturii. Astfel, nu mai puțin de 41 de persoane au ajuns la secțiile de psihiatrie a spitalelor din județ, majoritatea cu sevraj etanolic. De asemenea, 11 bețivi au fost luați de pe stradă de către echipajele medicale și transportate la spital.

Am avut și 32 de cazuri de traumatisme, evident majoritatea tot pe fondul consumului de alcool. Nu este de neglijat nici numărul mare de colici abdominale, peste 40, generate tot de consumul exagerat de alimente și băutură”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui, medicul Dan Ungureanu.

Per total, numărul intervențiilor celor de la Serviciul de Ambulanță nu a fost cu mult mai mare decât în mod obișnuit, respectiv 273 în două zile. Însă, de această dată, au predominat afecțiunile generate de consumul de alcool. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Bătrânii de la Centrul de Îngrijire și Asistență Socială din Bârlad au avut parte de o surpriză neașteptată

O zi de neuitat pentru ...

O șoferiță a leșinat după ce un copil a intrat cu bicicleta în mașina sa pe o trecere de pietoni din Vaslui

Un copil de 7 ani ...

Tulburelul face victime: tânăr dus în stare gravă la spital după ce a căzut de pe bicicletă în Deleni

Un tânăr de 26 de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: