Home / Social / Goană nebună în magazinele vasluiene!

Goană nebună în magazinele vasluiene!

 de Daniel MICU

Nici bine nu a trecut Crăciunul, că vasluienii au și reluat goana prin magazine, pentru a reface proviziile pentru masa de Revelion. În magazine, angajații lucrează la foc continuu pentru ca vasluienii să găsească tot ce au nevoie pentru finalul de an.

“Aprovizionăm rafturile încă din timpul nopții. Vânzările au depășit așteptările înainte de Crăciun, clienții cumpărând aproape totul, de la țigări, jucării și condimente, până la cafea, globuri și ghirlande. Carnea de porc a fost la mare căutare, cârnații de asemenea. Acum se va pune accent pe peste, fructe și legume”, ne-a declarat reprezentantul unui hipermarket din Vaslui.

Agitația începe încă de la primele ore, la mare căutare fiind acum carnea de pui și peștele, dar și băuturile și dulciurile. De sărbători, oamenii nu se mai uită la bani. Au strâns bonuri valorice, au pus deoparte niște bani special pentru aceste zile, unii au luat prime de la serviciu, au primit bani de la rudele din străinătate sau, pur și simplu, și-au pus la bătaie salariile pentru petreceri cu mese îmbelșugate.

“Am făcut o listă de acasă, pentru a nu uita nimic. Vom pregăti salată de boeuf, răcituri de curcan, sarmale mâncăm la sora mea unde suntem invitați la masă. O să ducem și noi niște mici și carne de pui pentru în grătar. Trebuie să iau și bere, suc, șampanie, dulciuri și fructe, ulei, condimente, orez…și multe altele. Probabil, voi depăși 300 lei. Am muncit un an întreg. Chiar dacă aceste zile de sărbătoare trec repede, se merită cheltuiala și efortul. În alți ani, am fost plecați la munte, dar a fost foarte obositor. Anul acesta a hotărât să ne strângem toată familia”, a spus Claudiu Ropota.

Și în piețele agroalimentare va fi forfotă în zilele care urmează. Oamenii caută lactate, dar și legume proaspete. Producătorii și comercianții sunt și ei pregătiți cu marfă bună, la prețuri acceptabile. Trebuie spus faptul ca foarte mulți vasluieni s-au obișnuit să își facă aprovizionarea în marile magazine din Iași. Nu neapărat pentru a se bucura de produse mai ieftine, ci mai degrabă pentru oferta variată, dar și pentru plimbarea în sine.

About Simona Vasile

x

Check Also

Prognoze sumbre: peste 5.000 de șomeri în privat, reduceri de personal și tăieri de salarii la bugetari

de Dănuț CIOBANU  Situația economică de la nivelul județului ...

AJPIS Vaslui va plăti indemnizația de sprijin pentru micile afaceri afectate de criza COVID-19

Începând de astăzi, Agenția Județeană pentru Plăți și Inspectie ...

Echipamente de protecție și materiale dezinfectante, donate Spitalului Huși de episcopie

Episcopia Hușilor a donat spitalului municipal din localitate cantități ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: