Google+
Home » Justitie » Cărți de identitate false ascunse în chiloți, descoperite la controlul de frontieră

Cărți de identitate false ascunse în chiloți, descoperite la controlul de frontieră

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița au descoperit ascunse în bagajul și lenjeria intimă ale unui cetățean moldovean două cărți de identitate false, care urmau să fie folosite în Germania.

Nicolae C., în vârstă de 41 de ani, a vrut să intre în țară conducând un microbuz, moment în care polițiștii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunțit asupra persoanei și bagajelor sale. În urma acestuia au fost descoperite, în lenjeria intimă și într-unul din bagaje, două cărți de identitate cu însemnele autorităților române, una având imprimată fotografia acestuia, iar cealaltă având imprimată fotografia unui alt bărbat. Cu ocazia verificărilor specifice efectuate polițiștii au stabilit că documentele în cauză sunt false.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat documentele de la un conațional, ale cărui date nu le cunoaște, plătind suma de 70 de euro și că atât el, cât și prietenul său, pe al cărui nume era realizată cea de-a doua carte de identitate, urmau să folosească documentele în Germania pentru a ocupa mai ușor un loc de muncă.
Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale. (G.P)

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: