Home / Administratie / Centura ocolitoare a municipiului reședință va deveni stradă de incintă și va fi reabilitată

Centura ocolitoare a municipiului reședință va deveni stradă de incintă și va fi reabilitată

Centura ocolitoare a municipiului Vaslui va deveni stradă de incintă și va fi modernizată de municipalitate.

“Dacă totul se va derula conform proiectelor pe care le avem în vedere, varianta va deveni o stradă de incintă, nu va mai avea statut de stradă marginală, dar va fi în continuare artera pe care se va desfășura traficul greu. În zona variantei se va deschide un nou supermarket, se vor amenaja un bazar nou și un târg de mașini, vor fi construite de un dezvoltator imobiliar aproximativ 300 de apartamente – deci va fi o dezvoltare masivă – iar strada va fi flancată de mai multe obiective. Odată cu finalizarea acestor obiective, vom demara și proiectul de reabilitare a variantei”, a declarat Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

Referitor la problema legată de lipsa locurilor de parcare în condițiile în care numărul autoturismelor din municipiu a crescut foarte mult, primarul a declarat că vor fi create străzi cu sens unic, astfel încât pe o direcție de mers să poată fi parcate mașini.

“În cursul anului trecut au fost create peste 200 de locuri de parcare. Odată cu reabilitarea unor străzi situate între blocuri s-au lărgit spațiile de parcare deja existente și au fost amenajate locuri noi, dar numărul acestora nu este suficient. Există reglementări foarte clare din partea Uniunii Europene privind suprafața de spațiu verde, iar noi nu putem, oricât am dori, să construim parcări în detrimentul spațiilor verzi din oraș. Strategia noastră pentru viitorul apropiat este să transformăm mai multe străzi în artere cu sens unic, astfel încât pe un sens de mers să poată fi parcate mașini”, a afirmat Pavăl. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Cum rezolvă primarul „Pinocchio” problema spațiului locativ la Bârlad

de Mihaela NICULESCU   Mințită și abandonată. Așa se ...

Județul Vaslui are în anul 2020 un buget de 373 milioane lei. Cele mai mari sume merg la asistență socială și sănătate

de Dănuț CIOBANU  Consiliul Județean Vaslui va aproba în ...

Firma Soragmin a început lucrările de reabilitare a drumului strategic dintre E 581 și DN 15D

Firma Soragmin SRL a început, luni, lucrările de reabilitare ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: