Google+
Home » Administratie » Măsuri speciale în Vama Albița. Mesajul Poliției de Frontieră pentru cei care trec granița

Măsuri speciale în Vama Albița. Mesajul Poliției de Frontieră pentru cei care trec granița

La Vama Albița s-au înregistrat în perioada 18 decembrie 2017 – 2 ianuarie 2018 cele mai mari valori de trafic într-un timp scurt pe frontiera româno – moldoveană. În total, frontiera în cauză a fost tranzitată de aproximativ 375.000 de persoane, din care 174.000 pe sensul de intrare în țară și 201.000 pe sensul de ieșire din țară.

În perioada sărbătorilor de iarnă și în primele zile ale anului 2018, traficul prin punctele de trecere ale frontierei a înregistrat creșteri față de o perioadă normală, dar măsurile dispuse de conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași au dus la fluidizarea traficului.

Deoarece vacanța de iarnă se încheie și având în vedere că, în curând, vor începe sărbătorile de iarnă pe rit vechi, măsurile dispuse pentru fluidizarea traficului prin punctele de trecere a frontierei vor fi menținute, prin suplimentarea numărului de polițiști de frontiera și folosirea la maxim a capacității punctelor de trecere a frontierei.

Conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași a dispus măsuri de suplimentare a personalului, sens în care peste 920 de polițiști de frontieră au desfășurat, zilnic, activități de supraveghere și control la frontiera de stat.

De asemenea, a fost folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei, în limita configurației acestora și în cele mai tranzitate, în funcție de trafic, au fost suplimentate arterele de control pe sensul de intrare în țară, precum și echipamentele folosite pentru verificarea documentelor, ținând cont că în această perioadă sunt efectuate verificări sistematice asupra tuturor persoanelor care tranzitează frontiera.

Deoarece în perioada următoare se celebrează sărbătorile de iarnă pe rit vechi se estimează creșteri ale traficului la frontiera cu Republica Moldova, sens în care vor fi menținute măsurile dispuse pentru fluidizarea traficului prin punctele de trecere a frontierei, prin suplimentarea numărului de polițiști de frontiera și folosirea la maxim a capacității punctelor de trecere a frontierei.

Pentru evitarea aglomerărilor, Poliția de Frontieră recomandă în continuare participanților la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniță, astfel încât să se preîntâmpine apariția suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

La frontiera româno-moldoveană sunt 6 puncte de trecere a frontierei cu specific rutier și, în total, sunt disponibile pe sensul de intrare în țară 28 de benzi de control, iar pe sensul de ieșire 25. Pe raza jud. Galați:P.T.F. Oancea – Cahul, P.T.F. Galați – Giurgiulești; pe raza jud. Vaslui: P.T.F. Albița – Leușeni; pe raza jud. Iași: P.T.F. Sculeni – Sculeni; pe raza jud. Botoșani: P.T.F. Rădăuți – Prut-Lipcani, P.T.F. Stânca – Costești.

“Reamintim că accesând aplicația on-line ‘Media timpilor de așteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei deschise traficului internațional’ la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ se pot vizualiza punctele de trecere ale frontierei, care sunt marcate, în funcție de trafic și timpii de așteptare, în culori diferite. Timpii de așteptare sunt actualizați în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-și reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.
Poliția de Frontieră a pus la dispoziția participanților la traficul transfrontalier numărul de telefon 021.9590 unde pot semnala diferite aspecte despre modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, sesizările fiind preluate de către polițiștii de frontieră care vor acționa în consecință, legal, de la caz la caz. De asemenea, informații privind punctele de trecere ale frontierei sunt disponibile pe pagina de internet a Poliției de Frontieră Române: www.politiadefrontiera.ro.”, a declarat comisar de poliție Mihaela Denis Lazăr, purtător de cuvânt al I.T.P.F Iași. (G.P)

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: