Google+
Home » Sport » Frații Bujor, locul 3 în Elveția

Frații Bujor, locul 3 în Elveția

România, cu Mihai Bujor și Gabriel Bujor în lot, a susținut în Elveția trei partide de verificare, una cu Elveția și două în cadrul turneului Yellow Cup, cu Rusia și Serbia. Tricolorii au câștigat două din ele, cele cu Elveția și Serbia.

Primul meci amical al României a fost cu Elveția, pe care băieții lui Xavi Pascual l-au câștigat cu 32 – 28, meci în care frații Bujor au marcat câte două goluri. A urmat disputa pierdută cu Rusia, de la Yellow Cup, scor 18 – 25 (10 – 13). Printre tricolori s-a aflat pe teren doar Gabriel Bujor, care a marcat de două ori. În finala mică a turneului, câștigată de România cu 28 – 21 împotriva Serbiei, a evoluat Mihai Bujor, acesta reușind să marcheze o dată.

Mihai Bujor, de la HC Vaslui, a fost convocat în lotul echipei naționale, cu care Xavi Pascual abordează turneul de pregătire Trofeul Carpați. Echipa națională a intrat în cantonament chiar din prima zi a noului an, iar în prima partidă din competiție Mihai Bujor are șansa de a pune umărul la un rezultat favorabil al României în fața reprezentativei Bahrain, mâine, de la ora 21.05.

Tot vineri mai are loc partida Tunisia – Portugalia, de la ora 18.45. Învingătoarele din cele două partide vor disputa finala mare a turneului a doua zi, de la ora 21.05. Tot sâmbătă va avea loc și finala mică, de la ora 18.45.

Pentru stagiul pregătire de la Călărași, Xavi Pascual a convocat un lot din care fac parte foarte mulți jucători tineri. Singurii care au mai îmbrăcat tricoul naționalei de seniori și se regăsesc pe această listă sunt Albert Cristescu și Bogdan Baican.

Lotul convocat de Xavi Pascual pentru stagiul de pregătire de la Călărași

Portari: Alexandru Bucătaru (Minaur Baia Mare), Daniel Bobeică (CSU Suceava)
Extreme stânga: Sabin Constantina (Tg. Jiu), Denis Neamțu (Poli Timișoara)
Interi stânga: Claudiu Șimicu (Poli Timișoara), Andrei Ciutacu (CSU-CNOT Brașov), Robert Nagy (Minaur Baia Mare), Bogdan Moisă (CSM Focșani)
Centri: Octavian Bizău (CSA Steaua București), Mihai Bujor (HC Vaslui)
Interi dreapta: Alexandru Gurănescu (Poli Timișoara), Andrei Sora (HC Sibiu), Attila Eros (CSM Focșani)
Extreme dreapta: Bogdan Mănescu (CSM București), Ionuț Nistor (HC Dobrogea Sud Constanța)
Pivoți: Albert Cristescu (Minaur Baia Mare), Bogdan Rață (CSM Focșani), Bogdan Baican (CSU Suceava)

Pe 11 ianuarie, la Bolzano, România debutează contra Italiei în campania de calificare la Mondiale. Din grupa 3 de calificare la baraj mai fac parte Ucraina și Insulele Feroe. Doar prima echipă clasată din cele șase grupe preliminare va juca în iunie 2018 în play-off-ul pentru turneul final din Germania și Danemarca. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: