Home / Social / Pentru unii distracția abia începe! Mii de moldoveni de peste Prut se grăbesc să ajungă ”la România” pentru a petrece sărbătorile pe stil vechi

Pentru unii distracția abia începe! Mii de moldoveni de peste Prut se grăbesc să ajungă ”la România” pentru a petrece sărbătorile pe stil vechi

de Daniel MICU

Atrași de frumusețea locurilor, dar și de ospitalitatea gazdelor, de ani de zile, moldovenii de peste Prut aleg să petreacă sărbătorile pe stil vechi în stațiuni montane din țara noastră. Așa că, și-au făcut rezervări din timp și în acest an și au pornit la drum, pentru a nu rata nicio oră de petrecere.

Încă de marți, traficul în Punctul de Trecere a Frontierei Albița a crescut. În doar 12 ore, în jur de 1.500 de autoturisme au intrat în România, media într-o zi obișnuită fiind de 400 de turisme. Până joi inclusiv, atunci când se anunță un vârf de trafic, la Albița a fost suplimentat numărul de polițiști de frontieră, de lucrători vamali, dar și numărul de benzi de intrare în țară.

De marți după-amiază, câte 16 polițiști de frontieră și nouă lucrători vamali asigură fluența traficului în zonă, având în vedere numărul mare de turiști din Republica Moldova care se grăbesc să ajungă la distracție, pe Valea Prahovei.

”Suntem șase familii în trei mașini. Mergem la Brașov. Mergem la odihnă, la relaxare! Nu am luat nimic de acasă. Avem încredere în ospitalitatea gazdelor. Știu că mâncarea la dumneavoastră e la fel de bună ca a noastră și vinul românesc e foarte bun. Între o vodcă și o palincă, aleg un vin bun. Poate un coniac. Tot ce ne vor pune pe masă, noi o să mâncăm, nu suntem în alertă că rămânem flămânzi. Va fi distracție și voie bună. Dacă ninge, abia așteptăm să ne dăm cu sania, cu schiurile. Va fi petrecere multă, noi știm a munci, dar și a ne petrece!”, au spus musafirii, în drumul lor către destinațiile alese din timp.

În acest moment, în PTF Albița se lucrează la capacitate maximă. Sunt cinci artere de control pe sensul de intrare în țară, dar numărul acestora poate fi suplimentat la nevoie, prin transformarea unor benzi de ieșire în căi de intrare. Chiar și așa, timpii de așteptare au crescut și continuă să o facă. Reprezentanții PTF Albița se așteaptă ca în orele următoare, aici să ajungă alte sute de mașini și mii de turiști, așa că s-au pregătit din timp pentru a preîntîmpina aglomerația.
Irina Mirică, purtătorul de cuvânt al IJPF Vaslui, a declarat pentru Est News: ”În ultimele ore, în PTF Albița au fost înregistrate creșteri ale valorilor de trafic. Creșterea a fost generată de numărul mare de turisme prezent la control, aproximativ în același interval de timp. Pentru preîntîmpinarea aglomerației, au fost dispuse ca măsuri suplimentarea numărului de polițiști, a numărului de artere de control la intrarea în țară a turismelor, dar și suplimentarea numărului de personal, care sunt pregătite să intervină dacă situația o va impune. Majoritatea participanților la trafic sunt cetățeni din Republica Moldova care fac sărbătorilor pe rit vechi în România, cât și în țări ale UE”.
În primele trei zile ale anului, peste 20 mii persoane și mai bine de 4.600 de autoturisme au intrat în România prin Punctul de trecere a frontierei.

About Simona Vasile

x

Check Also

Vasluienii vor încasa în următorii ani printre cele mai mici salarii din România

de Dănuț CIOBANU Vasluienii vor avea ...

O victimă și patru autoturisme avariate, în urma unui accident petrecut în apropiere de Vaslui

Patru autoturisme au fost implicate vineri, ...

Cum au sărbătorit bârlădenii ziua de 24 Ianuarie

Bârlădenii au sărbătorit azi Ziua Unirii ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: