Google+
Home » Social » Preasfințitul Ignatie, Episcopul Hușilor: „Dacă timpul e umplut de preocuparea de a fi mai buni, el trece altfel, nu mai simțim atâta nostalgie în trecerea lui.”

Preasfințitul Ignatie, Episcopul Hușilor: „Dacă timpul e umplut de preocuparea de a fi mai buni, el trece altfel, nu mai simțim atâta nostalgie în trecerea lui.”

În noaptea trecerii dintre ani, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a slujit la Catedrala Episcopală din Huși. În mesajul său, Preasfinția Sa i-a îndemnat la o mai bună chivernisire a timpului.

“Este foarte important, în conștientizarea faptului că suntem trecători, să ne chivernisim bine timpul. Însă nu putem să-l chibzuim bine, dacă nu îl conștientizăm ca dar al lui Dumnezeu. Dacă timpul e umplut de preocuparea de a fi mai buni, el trece altfel, nu mai simțim atâta nostalgie în trecerea lui. Toți avem conștiința că nu suntem veșnici, dacă reușim ca timpul să-l umplem de credință, de rugăciune, el se poate converti, poate deveni un timp al petrecerii cu Dumnezeu.

Realitatea aceasta o gustăm atunci când stăm în preajma unui om pe care îl iubim foarte mult, ne este dragă privirea lui, zâmbetul lui, orice fel de gest pe care îl face are o semnificație aparte. Atunci simțim că timpul se suspendă, că nu mai există în preajma omului pe care îl iubești.(…)

Dar ce ar însemna să stai lângă un om care îți este antipatic, pe care nu îl poți suporta, și o clipă înseamnă enorm – să ți se spună că vei sta lângă acesta o veșnicie – Acesta este iadul, imposibilitatea de a iubi”.

În final, explicând cuvintele Sfântului Apostol Pavel, care îi îndemna pe efeseni (5,16) să „răscumpere vremea”, Preasfințitul Ignatie a afirmat că putem să chivernisim timpul cu mai multă înțelepciune: „să fie vreme de mai multă apropiere, de mai multă răbdare, de îngăduință unii față de altii, mai ales atunci când mai descoperim câte o neputință, o deficiență, a celui de lângă noi”. (Pr. Cosmin Gubernat)

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: