Google+
Home » Sport » Cinci handbaliști vasluieni, convocați la un stagiu de pregătire pentru cadeți și juniori

Cinci handbaliști vasluieni, convocați la un stagiu de pregătire pentru cadeți și juniori

Selecționerul Jordi Giralt a convocat, pentru a face parte din Programul “Talent”, nu mai puțin de cinci handbaliști vasluieni. Aceștia vor participa de duminică, timp de o săptămână, la un stagiu de pregătire care va avea loc la Complexul Sportiv Olimpic de la Izvorani.

Florin Ciurescu și Ionuț Morărașu sunt pregătiți la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Vaslui de profesorul Liviu Gugleș, în timp ce Eduard Cioată, Vlad Hușanu și Tudor Buguleț sunt antrenați, tot la LPS Vaslui, de profesorul Laurențiu Cozma.

Portarul Eduard Cioată începe să se familiarizeze cu atmosfera loturilor naționale, după ce a făcut parte luna trecută din lotul de juniori care a participat la turneul “Viitorul Azi”, competiție în care România a înfruntat Israel, Ucraina și Macedonia. Vlad Hușanu și Tudor Buguleț (component al Centrului Olimpic de Excelență de la Sighișoara) au participat recent la un turneu internațional de handbal în Franța, unde au înfruntat Franța, Rusia și Belgia.

LPS Vaslui stă bine la capitolul tinere speranțe

LPS Vaslui este bine reprezentată comparativ cu celelalte cluburi care trimit sportivi la loturile naționale de cadeți și juniori. Cu trei sportivi convocați la lotul de juniori, LPS Vaslui stă mai prost doar decât CSM București (6) și CS Știința Municipal Bacău (4). La cadeți LPS Vaslui e depășită ca număr de sportivi convocați doar de CSM București, AH Minaur Baia Mare (câte 5), CS Știința Municipal Bacău și CSM Școlar Reșița (câte 3).

Programul „Talent Handbal” are ca obiectiv principal monitorizarea și selecția unui număr cât mai mare de tineri handbaliști pentru loturile de cadeți (2002 – 2003) și juniori (2000 – 2001). Din stafful tehnic mai fac parte pe lângă antrenorul coordonator al loturilor masculine de cadeti si juniori Jordi Giralt și Narcis Cîtu(CNE Sighișoara / antrenor principal lot național cadeți), Daniel Apostu (CNE Sighișoara / antrenor secund lot național cadeți), Gabriel Borodi (CNOPJ Bucuresti / antrenor secund lot național juniori), Alexandru Nae (CNOPJ Bucuresti), Lorant Sipos (CSS Odorhei / antrenor secund lot național juniori), Gabriel Armanu (CS Știința Municipal Bacău), Răzvan Bernicu (LPS Suceava / antrenor secund lot național cadeți), Daniel Anca (CSM București), Marian Răpciugă (CSM București), Atilla Horvath (SCM Timișoara). (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: