Google+
Home » Invatamant » Grea încercare pentru directorii de școli: ori funcția, ori carnetul de partid!

Grea încercare pentru directorii de școli: ori funcția, ori carnetul de partid!

Cei care aspiră la o funcție de conducere în unitățile de învățământ vor trebui să demisioneze din partidele politice în care activează.

Un proiect de lege depus de parlamentarii opoziției prevede ca posturile de conducere din învățământ să fie incompatibile cu cele ale partidelor politice, argumentul inițiatorilor fiind acela că învățământul a suferit destul de pe urma intereselor politice, fapt care a scăzut calitatea și competența actului managerial educațional:

“Mai mult, s-a încercat de nenumărate ori construirea unui sistem clientelar între administrația publică și unitățile de învățământ, fiind foarte multe școli care beneficiază de fonduri suplimentare, în timp ce altele rămân neglijate, această discriminare generalizată funcționând pe baza unui mecanism politic”, mai argumentează parlamentarii în expunerea de motive a proiectului.

Proiectul legislativ prevede că funcțiile de conducere din toate unitățile de învățământ nu trebuie să fie ocupate pe criterii politice: ”Funcțiile (…) sunt incompatibile cu deținerea unei funcții de conducere alese sau numite în cadrul unui partid politic, pe perioada exercitării mandatului.”

Proiectul legislativ este în dezbatere publică la Camera Deputaților, până la data de 8 februarie 2018. Indiferent de votul de aici, el va fi trimis Senatului, care este camera decizională. (Paul ALEXA)

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: