Google+
Home » Social » Inspecția Muncii Vaslui va face controale în județ pentru a vedea dacă firmele au majorat salariul minim brut la 1900 de lei

Inspecția Muncii Vaslui va face controale în județ pentru a vedea dacă firmele au majorat salariul minim brut la 1900 de lei

Conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă Vaslui a anunțat declanșarea unor controale la o serie de agenți economici din județ pentru a vedea dacă administratorii firmelor au majorat salariul minim brut pe economie la 1.900 de lei. Patronii găsiți în neregulă riscă amenzi drastice.

Modificarea salariului minim brut pe economie de la 1 ianuarie 2018 creează noi obligații pentru o serie de agenți economici din județ care-și plătesc angajații cu cea mai mică leafă prevăzută de legislație. Astfel, începând cu această lună, niciun salariat din județ nu va putea lucra pe un salariu mai mic de 1.900 de lei brut pe lună, stabilit prin hotărâre de guvern încă de acum un an. Patronii nu vor avea voie să includă în această leafă sporuri sau alte adaosuri. În schimb, pentru acești bani, salariații vor trebui să aibă un program complet de lucru de 166,666 ore, în medie, pe lună, ceea ce înseamnă 11,40 de lei/oră.

Atragem atenția angajatorilor că au obligativitatea respectării aplicării prevederilor H.G. nr. 846/2017. Inspectorii de muncă vor verifica atât stabilirea salariului de bază cel puțin la nivelul salariului minim brut pe țară garantat în plată, cât și garantarea în plată a acestuia”, a declarat inspectorul șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui, Gheorghe Chirvase.

Salariul minim brut pe țară a crescut cu 400 de lei față de anul trecut, cea mai mare majorare aplicată vreodată de către stat. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: