Google+
Home » Social » Bârlădenii sărbătoresc “Zilele Eminescu”

Bârlădenii sărbătoresc “Zilele Eminescu”

Bârlădenii sunt așteptați în perioada 13 – 15 ianuarie la Centrul Mihai Eminescu din Bârlad, pentru a participa la “Zilele Eminescu”.

Sâmbătă, de la ora 11.30, se va desfășura manifestarea cu tema “Cărți noi în colecția Eminesciana”. În cadrul acestui eveniment la Centrul “Mihai Eminescu” vor fi prezenți oaspeți de seamă. De la Iași vor veni prof. univ. dr. Simona Modreanu și lector dr. Livia Iacob, care vor prezenta patru cărți cu tematică eminesciană. De la București va fi prezent prof. dr. Ioan Iacob, autorul studiului doctoral “Arc poetic transatlantic Mihai Eminescu – Edgar Allan Poe”, apărut la Editura Junimea. De asemenea, de mare însemnătate va fi prezența distinsului eminescolog, colaborator de mare preț al Centrului Mihai Eminescu, Theodor Codreanu, care va aduce publicului bârlădean, acum la început de an, cel mai recent volum editat, “Mihai Eminescu: O sută și una de poezii”. Acest volum va fi prezentat de poetul Andrei Petruș.

Duminică, de la ora 12.00, se va desfășura manifestarea cu tema “Ideea de unitate și neam în opera eminesciană”. Sunt invitați criticul literar Gruia Novac, dr. Valeriu Lupu și poetul Andrei Petruș. “Tema propusă spre analiză nu este întâmplătoare, ci are ca scop evidențierea susținerii unității tuturor românilor de către Mihai Eminescu, acesta fiind un veritabil model militant pentru generațiile de astăzi când sărbătorim Centenarul Marii Uniri”, a declarat bibliotecar Geta Modiga.

Luni, între orele 8.00 – 16.00, de „Ziua Culturii Naționale – Eminescu pe înțelesul fiecăruia”, cadrele didactice și elevii din toate instituțiile școlare din municipiul Bârlad și din județul Vaslui sunt așteptați să viziteze Centrul Mihai Eminescu pentru a-i descoperi patrimoniul, cu posibilitatea susținerii în cadrul instituției a unor activități de omagiere a Poetului.

Accesul este liber. Activitățile se desfășoară sub egida Primăriei Municipiului Bârlad și a Consiliului Local Bârlad. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: