Home / Justitie / Hoți vasluieni, “spaima” societăților comerciale din județ, prinși de polițiști

Hoți vasluieni, “spaima” societăților comerciale din județ, prinși de polițiști

Polițiștii vasluieni au reținut doi vasluieni, bănuiți de comiterea mai multor infracțiuni de furt din societăți comerciale.

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Vaslui au probat activitatea infracțională a unui bărbat de 26 de ani, din comuna Tătărăni, bănuit de comiterea a nouă infracțiuni de furt calificat. Din cercetările efectuate de polițiști s-a constatat faptul că acesta a pătruns luna trecută în sediile mai multor societăți comerciale de pe raza municipiului Vaslui și a sustras sume de bani și un telefon mobil. Prejudiciul estimat prin comiterea faptelor este de aproximativ 6.000 de lei. La comiterea infracțiunilor au participat și doi minori față de care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat. Bărbatul de 26 de ani a fost reținut de polițiști pentru o perioada de 24 de ore, iar ieri a fost prezentat la Judecătoria Vaslui cu propunerea de dispunere a unei măsuri preventive.

Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Bârlad au dispus pe 3 ianuarie reținerea pentru o perioada de 24 de ore a unui bărbat de 29 de ani, din municipiul Bârlad. Acesta este bănuit de comiterea a doua infracțiuni de furt. El a pătruns anul trecut, pe 30 noiembrie, în incinta unei societăți comerciale de pe raza municipiului Bârlad și a sustras 860 de lei. Cea de-a doua faptă pentru care este cercetat a avut loc în data de 13 decembrie 2017, în incinta unui cabinet stomatologic. Profitând de neatenția unei paciente, bărbatul i-a sustras telefonul mobil, cheile de la autoturism și cheile de la locuință. Bărbatul bănuit de comiterea celor două infracțiuni a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad. Față de acesta procurorul care supraveghează urmărirea penală a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Recomandările polițiștilor pentru protecția optimă a firmelor

Instalați un sistem de alarmă contra efracției și asigurați-vă că acesta este pus în funcțiune. Dacă firma deține spații de depozitare exterioare este necesar un sistem de protecție perimetrală. Montați un sistem de supraveghere și înregistrare video. Instalați un sistem de restricționare și control al accesului. Conectați sistemul de alarmare la un dispecerat de monitorizare. Montați uși și ferestre care să dispună de sisteme de închidere de înaltă siguranță. Dacă optați pentru grilaje și uși metalice, acestea trebuie confecționate din materiale rezistente la acțiuni mecanice și termice. Asigurați suplimentar camerele pentru depozitarea valorilor. Un sistem de iluminare cu senzori de perimetru care se activează de câte ori se apropie cineva de magazin este util pentru detectarea mai ușor a persoanelor rău intenționate. Nu lăsați pe timpul nopții, în magazine sau sedii de firmă, sume mari de bani. Nu amplasați casele de bani destinate depozitării monetare în camera unde se lucrează cu publicul și nu lăsați ferestrele deschise/întredeschise când părăsiți sediul societății. Instruiți-vă personalul să adopte o politică de securitate a firmei și să știe cum să reacționeze în situații de acest gen. Dacă constatați că s-a comis un furt sesizați imediat Poliția fără a distruge posibilele urme lăsate de infractori. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Furtul și operațiunile financiare frauduloase, infracțiuni frecvente pe masa polițiștilor vasluieni

O femeie de 42 ani ...

A vrut să fure 400 lei de la un vasluian, pe care l-a amenințat cu cuțitul

Este pățania unui tânăr de ...

”Ziua Porților Deschise” la ISU Vaslui, la împlinirea a 171 ani de la bătălia din Dealul Spirei

Cele șase unități ale Inspectoratului ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: