Home / Social / Vasluienii care locuiesc la curte, obligați să-și doteze gospodăriile cu hidranți. Amenzile sunt uriașe

Vasluienii care locuiesc la curte, obligați să-și doteze gospodăriile cu hidranți. Amenzile sunt uriașe

”Bucurie” mare pe capul a zeci de mii de locuitori ai județului Vaslui, care locuiesc la curte. Indiferent dacă stau la oraș sau la țară, indiferent dacă străzile lor au rețele de apă, canalizare sau sunt inundate de noroaie (ca majoritatea satelor din județ), ar putea fi obligați să-și doteze gospodăriile cu hidranți sau sisteme corespunzătoare pentru stingerea incendiilor.

Un proiect de lege inițiat de Ministerul Dezvoltării, care, dacă va fi aprobat, va modifica și completa Legea nr. 241/2006 a serviciului de alimentare cu apă și de canalizare, prevede amenajarea unei ”gospodării proprii de incendiu”. Aceasta trebuie să cuprindă: rezerva intangibilă de apă necesară funcționării sistemului de securitate la incendiu; sistem de pompare: pompe active, pompe de rezervă, rezervor hidrofor, cu alimentare electrică dublă – atât din rețeaua publică cât și din grup electrogen propriu; sistem de avertizare la incendiu.

De asemenea, rețelele de distribuție a apei din unități administrativ-teritoriale trebuie să fie echipate cu hidranți exteriori – subterani și/sau supraterani, care trebuie să asigure condițiile de debit și presiune necesare stingerii incendiilor.

Primarii fiecărei localități (sau comune) sunt cei ce vor trebui să urmărească implementarea noilor măsuri.

”Constituie infracțiune și se sancționează cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă de la 30.000 lei la 50.000 lei următoarele fapte: hidranții sunt distruși, deteriorați sau este împiedicat accesul la aceștia și care poate conduce, la pierderi de vieți omenești, vătămare gravă a integrității corporale sau a sănătății persoanelor, sau la distrugerea totală sau parțială a construcției, ori degradarea unor instalații sau utilaje importante”, se mai arată în proiectul legislativ ce urmează a fi trimis la Guvern spre a fi adoptat. (Paul ALEXA)

About Simona Vasile

x

Check Also

Bârladul sub lupă: Câinii comunitari, fascinați de spiritul Crăciunului

Imagini de colecție, cu câini ...

Consiliul Județean Vaslui investește în modernizarea Poligonului de la Delea

Consiliul Județean (CJ) Vaslui va ...

Doi copii și soția unui preot de pe Valea Prutului, răniți într-un accident, după ce au intrat cu mașina într-un copac

Doi copii, de 4 și ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: