Google+
Home » Administratie » Conducta buclucașă din centrul Vasluiului: recent înlocuită, s-a spart de patru ori în doi ani

Conducta buclucașă din centrul Vasluiului: recent înlocuită, s-a spart de patru ori în doi ani

O conductă de apă recent înlocuită raportat la durata sa normală de exploatare s-a spart de nu mai puțin de patru ori în doi ani, adică exact perioada de când a fost predată de constructor către firma Aquavas SA Vaslui. Ultimele două avarii s-au petrecut înainte și după sărbătorile creștine din această iarnă.

Ca la noi, la nimeni. Abia schimbată de către o firmă de construcții, conducta de alimentare cu apă potabilă ce trece exact prin fața Pieții Civice Vaslui dă mari bătăi de cap autorităților. Și nu este vorba de calitatea conductei, ci de modul cum au fost realizate îmbinările de către cei care au băgat-o la doi metri sub pământ, mai precis sub piatra cubică de pe bulevardul Ștefan cel Mare. Primele probleme au apărut la scurt timp după ce a fost montată, în stația de taxiuri din centrul orașului. Ultimele două avarii parcă au fost, însă, programate: una înainte de sărbătorile de iarnă, mai precis pe 22 decembrie, și una la finalul acestora, pe 8 ianuarie. Distanța dintre cele două locuri: aproximativ zece metri.

Nu este prea ușor să intervii pe o astfel de vreme, când apa are doar câteva grade. Efectuăm reparațiile de rigoare, iar nota de plată o dăm către firma care a realizat lucrările, având în vedere că sunt în garanție”, ne-a precizat un oficial din cadrul SC Aquavas SA Vaslui.

Interesant în toată această poveste este cum conducte de peste jumătate de secol au rezistat fără probleme iar unele montate cu tehnologii avansate cedează de patru ori în doi ani, pe o lungime de câteva zeci de metri?! (Ionuț PREDA)

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: