Google+
Home » Sports » Doi rugbyști bârlădeni, în lotul echipei naționale

Doi rugbyști bârlădeni, în lotul echipei naționale

Rugbiștii bârlădeni Cristi Marian Chirică (CSM Știința Baia Mare) și Robert Neagu (Steaua București) au fost convocați pentru a participa între 13 și 20 ianuarie la un stagiu de pregătire al echipei naționale de rugby a României. Cei doi se vor pregăti la București pentru a pune umărul la calificarea Stejarilor la Cupa Mondială din 2019, din Japonia. Dacă vor convinge, bârlădenii vor evolua pe 10 februarie, la Cluj, împotriva Germaniei, în cadrul Rugby Europe Internațional Championship.

Cristi Chirică (CSM Știința Baia Mare)

Născut pe data de 9 aprilie 1997, la 1,91 m și 95 kg, Cristian Chirică este un jucător de profil ofensiv putând evolua atât ca flanker cât și ca închizător. Sportul cu balonul oval i-a fost insuflat de către tehnicianul Ioan Harnagea sub comanda căruia a făcut primii pași în 2011. Chirică a câștigat sezonul trecut Cupa Regelui, împreună cu alți doi bârlădeni, Alexandru Țiglă și Alexandru Bucur.

Robert Neagu (Steaua București)

Născut pe 20 iulie 1991, la 186 cm și 86 kg, Robert Neagu este fundaș. Format și el la CSS Bârlad, anul trecut a fost foarte aproape să câștige Cupa Regelui, echipa sa pierzând cu 8 – 10 finala cu CSM Știința Baia Mare.

Au fost convocați 20 de jucători din campionatul intern, dintre care 9 de la Steaua București, 6 de la CSM Știința Baia Mare, 4 de la CSM București și 1 de la Dinamo București. Acestora li se vor alătura ulterior și jucători de la Timișoara Saracens.

Lotul convocat pentru cantonamentul de la Bucureșți:

PILIERI: Constantin Pristăvită (Știința Baia Mare), Alexandru Gordaș (CSA Steaua)

TALONEURI: Florin Bardașu (Baia Mare)

LINIA A DOUA: Johannes Van Heerden (Știința Baia Mare), Andrei Iurea (Știința Baia Mare)

LINIA A TREIA: Cristi Chirică (Știința Baia Mare), Stelian Burcea (CSM București), Moyake Kuselo (CSA Steaua)

MIJLOCAȘI LA GRĂMADĂ: Florin Surugiu (CSA Steaua ), Tudorel Bratu (CS Dinamo), Valentin Calafeteanu (CSM București)

MIJLOCAȘI LA DESCHIDERE: Florin Vlaicu (CSA Steaua), Tudor Boldor (CSA Steaua)

CENTRI: Paula Kinikinilau (CSM București), Sione Fakaosilea (Știința Baia Mare), Florin Ioniță (CSA Steaua)

ARIPI: Ionuț Dumitru (CSA Steaua), Jack Cobden (CSM București), Robert Neagu (CSA Steaua)

FUNDAȘI: Sabin Strătilă (CSA Steaua),

Staff tehnic: Lynn Howells (antrenor principal), Massimo Cuttitta (antrenor înaintare), Rob Moffat (antrenor treisferturi), Olivier Rieg (preparator fizic), Iustin Ilioiu (manager)

„Avem nevoie de acest stagiu de pregătire pentru că jucătorii din campionatul României nu au mai avut meciuri de câteva săptămâni. Este o vacantă lungă și, pentru a preîntâmpina eventualele probleme legate de pregătirea fizică atunci când ne vom reuni pentru primul meci din Rugby Europe Championship, cu Germania, dorim că toată lumea să fie în cea mai bună formă. Am învățat foarte multe din experiența cantonamentului de anul trecut, înaintea meciului de pregătire cu Portugalia, când în loc să ne concentrăm pe planul de joc, a trebuit să încercăm să aducem jucătorii din campionatul intern la o condiție fizică apropiată celor ce evoluau în Franța. Va fi un cantonament în care vom face doar pregătire fizică, jucătorii vor da teste, le va fi măsurat țesutul adipos și, la final, vor primi programe individuale de pregătire pentru următoarele două săptămâni. Este un an foarte important pentru noi, de aceea trebuie să pregătim din timp tot ceea ce avem de făcut”, a declarat Lynn Howells, antrenorul României.

Primul meci al României din returul Rugby Europe Championship va fi cu Germania, pe 10 februarie. Va urmă Spania – România, pe 18 februarie, la Madrid. România va primi pe 3 martie, la Cluj, vizită Rusiei. România – Belgia va avea loc pe 10 martie, la Buzău. Ultima partidă va fi la Tbilisi, unde România va înfrunta Georgia, pe 18 martie. (G.P)

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: