Google+
Home » Sanatate » Pâinea și ouăle, cele mai consumate produse, vândute în condiții necorespunzătoare în județ

Pâinea și ouăle, cele mai consumate produse, vândute în condiții necorespunzătoare în județ

Pâinea și ouăle, cele mai consumate produse de către populație, sunt vândute în condiții necorespunzătoare la noi în județ, așa cum s-a constatat în urma controalelor desfășurate de către inspectorii Direcției Agricole Vaslui. Pentru abaterile constatate, au fost aplicate sancțiuni doar cu avertisment.

Inspectorii Direcției pentru Agricultură Județeană (DAJ) Vaslui au constatat că produsele de bază ale locuitorilor județului nu sunt comercializate în cele mai bune condiții. Astfel, la vânzarea pâinii, nu este respectat afișajul obligatoriu impusă de legislația în vigoare. De asemenea, la fabricarea acestui produs, precum și la alte specialități de panificație, s-a constatat că nu este folosită sarea iodată. În privința ouălor, nu sunt respectate condițiile de păstrare la comercializare.

În urma controalelor desfășurate, s-au aplicat 15 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea afișajului obligatoriu la comercializarea pâinii și produselor de panificație, două sancțiuni pentru nerespectarea condițiilor legale de păstrare a ouălor în vederea comercializării și o sancțiune pentru nefolosirea sării iodate la fabricarea pâinii și produselor de panificați. De asemenea, s-au aplicat două sancțiuni pentru funcționarea fără autorizație de depozitare a produselor agricole”, ne-a declarat directorul DAJ Vaslui, Gigel Crudu.

Pe lângă avertismente, inspectorii Direcției Agricole au trasat o serie de măsuri firmelor găsite în neregulă, precum introducerea sării iodate în procesul tehnologic de fabricare a pâinii, realizarea unui afișaj corespunzător la vânzarea de produse de panificație și depozitarea corespunzătoare a ouălor în magazinele unde sunt comerzializare. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: