Google+
Home » Justitie » Vasluieni, atenție! Pe timp de ceață crește numărul accidentelor rutiere

Vasluieni, atenție! Pe timp de ceață crește numărul accidentelor rutiere

Polițiștii recomandă vasluienilor să fie prudenți la volan, având în vedere ceața care s-a așezat în ultimele zile pe drumurile din județ.

Vasluienii nu trebuie să pornească la drum fără să verifice la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere starea traseului pe care urmează să îl parcurgă, să-și echipeze autovehiculul pentru circulația în condiții nefavorabile și să respecte semnificația indicatoarelor și îndrumările polițiștilor.

Pentru o călătorie sigură în condițiile apariției fenemenelor meteo specifice anotimpului, Poliția Rutieră recomandă conducătorilor de autovehicule să respecte cu maximă strictețe regulile de circulație, să circule cu viteză adaptată la condițiile meteo-rutiere și să respecte următoarele reguli de conduită preventivă.

Informați-vă asupra condițiilor de deplasare pe traseul ales, precum și despre condițiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitată.

Asigurați-vă că funcționează corespunzător sistemele de iluminare-semnalizare, cât și cele de climatizare/degivrare.

Utilizați luminile de întâlnire și pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri și a celor de ceață în cazul apariției acestui fenomen.

Păstrați o distanță mai mare față de autovehiculele care circulă în față.

Respectați indicațiile polițiștilor și a lucrătorilor de la Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale, în cazul interzicerii temporare a circulației pe unele sectoare de drum, pentru facilitarea intervenției echipajelor speciale de intervenție și a autosalvărilor. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: