Home / Administratie / (Video) Se sparge buba în județul Vaslui! Protest uriaș împotriva indiferenței conducerii județului față de starea proastă a drumurilor

(Video) Se sparge buba în județul Vaslui! Protest uriaș împotriva indiferenței conducerii județului față de starea proastă a drumurilor

de Simona MIHĂILĂ și Daniel MICU

Vasluienilor de la țară, de acolo de unde vine grosul voturilor pentru PSD, le ajunge cuțitul la os. Minciunile pesediste, indiferența lui Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, față de noroaiele în care înnoată județul Vaslui, sărăcia lucie în care vasluianul este ținut intenționat, spre a-l face dependent de ajutoarele sociale s-ar putea îndrepta spre un final salvator pentru acest județ prăpădit. Fii și nepoții țăranilor vasluieni păcăliți de PSD în ultimii 25 de ani se răscoală și dau semne că perfidia politrucilor care și-au văzut doar de propriile buzunare, indolența ”mândrelor” din PSD care îmbracă ia românească în campaniile electorale și hlizesc prostește în mijlocul electoratului amorțit de băutură în crâșmele sătești, nu vor trece cu una-cu două și prin fața lor.

Circa 200 de sateni din comuna Tacuta si din satul Rediu Galian (Codaesti) au protestat ieri, in zgomot de claxoane, pe drumul stricat de ani de zile, care face legatura intre cele doua localitati. S-au urcat in 50 de autoturisme si au parcurs cei aprox 15 km de drum cu probleme, atent monitorizati de jandarmi si politisti. Totul, in incercarea disperata de a atrage atentia autoritatilor la drumul infernal pe care isi distrug masinile de ani de zile. Protestul vine la o săptămână după ce, pe același drum, mai mulți tineri au organizat și ei un altfel de protest: au iesit cu undițele ”la pescuit” in băltoacele din gropile de pe drum.. Tinerii au filmat scenele si le-au distribuit pe internet.

”Răgăliile se pregătesc de răscoală, tovarășe Mitică Buzatu”

 De ani de zile, pe DJ 247 nu s-a mai investit nimic, iar sub acțiunea vremii, a traficului intens și greu, drumul s-a transformat într-o adevărată capcană pentru șoferi. Au apărut zeci de gropi adânci, de diferite mărimi, pe kilometri întregi, iar oamenii s-au săturat să plătească taxe și să își repare mașinile de câteva ori pe an.

 ”Acesta nu e drum. E o bătaie de joc ! Ne-am săturat să plătim taxe, ne-am săturat să băgam bani în reparația mașinilor, să așteptăm și să înghițim minciuni ! Muncim și noi din greu pentru un ban și rupem mașinile în două pe drumul asta! Sunt găuri și de doi metri, adânci de 30-40 cm. E drum județean. Și aici e trafic, se circulă. Vrem să avem condiții decente de a circula spre casă sau acolo unde avem treabă! Am decis să ieșim cât mai mulți la protest! Mergem până la Codăești și ne întoarcem”.

 Săptămâna trecută, după protestul tinerilor care au ieșit cu undița, secția de Drumuri Județene s-a făcut că-i pasă și, de ochii lumii, a încercat să cosmetizeze situația: a trimis câțiva muncitori care au săpat șanțuri de scurgere a apei, un utilaj pentru nivelat și doar două basculante cu piatră, care au acoperit câteva cratere mai adânci. Protestatarii de ieri s-au simțit și mai batjocoriți după această spoială: ”Două basculante de piatră la aproape 15 km de drum?! Probabil că ne cred foarte idioți! Răgăliile se vor răscula, tovarășe Buzatu Mitică! Dacă până în primăvară nu avem și noi un drum cât de cât bun, ne urcăm în utilajele agricole pe care le avem fiecare: combine, tractoare și mergem la Vaslui. Stăm în Piața civică atât cât va fi nevoie ! Trebuie să fim auziți!”, au promis protestatarii.

 

 

 ”Am fost sesizați de către Inspectoratele județene de Poliție și Jandarmi, cu privire la un protest spontan al unor locuitori din comuna Tăcuta, care au plecat pe drumul județean către Codăești cu 50 de mașini, drumul fiind de altfel și obiectul protestului. Am fost sesizați despre starea acestei porțiuni, oamenii au dreptate. Săptămâna trecută am mers în zonă împreună cu președintele Consiliului Județean (Dumitru Buzatu-n.r.) și am stat de vorbă. Am înțeles că există un contract de finanțare semnat pentru acel drum, însă mai durează câteva luni. Urmează licitația. Sunt niște pași care trebuie respectați, dar oamenii trebuie să știe că, existând un contract de finanțare, lucrurile se vor mișcă. Starea drumului nu e cea mai fericită, dar el va intra în lucrări»”, și-a deșertat sacul cu promisiuni și prefectul Eduard Popica (membru PSD, de asemenea).

 

About Simona Vasile

2 comments

  1. Bravo protestatarilor mai putin celor din Rediu Galian care isi merita soarta, voteaza 2 epileptici la conducerea comunei codaesti care ai amageste cu petarde la hramu satului si cu pufuleti in campania electorala,si anca cativa saci de ciment promisi pentru casa porohiala si gardu cimitirului care s-au luat inapoi dupa alegeri!

    • Daca nu ar fi iesit cei din rediu galian nu ar fi iesit nimeni ,de ce nu au iesit atunci cu totii ??si tu ai promis ca vii cu tot ghergheleu dar nu s-a vazut nimic deci concluzia care este ??nimanui nu-i pasă ce se intimplă în ograda vecinului

x

Check Also

Economia județului Vaslui este în colaps. Aproape jumătate din salariații din sectorul privat intră în șomaj

de Dănuț CIOBANU  La data de 2 aprilie 2020, ...

Programul CJ Vaslui de finanțare cu 400.000 lei a activităților nonprofit, afectat de coronavirus

Consiliul Județean (CJ) Vaslui nu mai organizează sesiunea de ...

Episcopul Ignatie al Hușilor. Molima hristofobiei în vreme de pandemie – a fost descoperit „vaccinul” împotriva coronavirusului –

În plină pandemie, scotocind grijuliu în garderoba ideologică, prin ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: