Google+
Home » Justitie » Aproape 100 kg de petarde confiscate de polițiștii vasluieni

Aproape 100 kg de petarde confiscate de polițiștii vasluieni

Până la finalul acțiunii “Foc de Artificii”, desfășurate în perioada 21 noiembrie 2017 – 5 ianuarie 2018, polițiștii vasluieni au confiscat 95 kg de petarde.

Polițiștii au efectuat, pentru prevenirea oricăror evenimente negative, nu mai puțin de 27 de acțiuni și controale în complexe, piețe și alte obiective. De asemenea au verificat activitatea a nouă persoane juridice autorizate să deruleze operațiuni cu articole pirotehnice. Au constatat 21 de infracțiuni și au depistat 24 de persoane față de care se efectuează cercetări în cauze penale. Totodată, au fost confiscate 95 de kilograme de articole pirotehnice, în valoare de 6.800 de lei și au fost aplicate șase sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.919 lei.

O atenție deosebită a fost acordată deținerii și mânuirii de articole pirotehnice de către copii și tineri. Pentru prevenirea evenimentelor negative în care aceștia ar putea fi implicați, polițiștii au desfășurat 52 de activități de informare în școlile din județ.

În această perioadă, nu au fost persoane rănite din cauza folosirii necorespunzătoare sau neautorizate a articolelor pirotehnice. (G.P)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: