Google+
Home » Sport » Județul Vaslui va participa cu patru echipe la „Cupa Unirii” de la Iași

Județul Vaslui va participa cu patru echipe la „Cupa Unirii” de la Iași

Nu mai puțin de patru formații din județul nostru vor disputa de mâine până duminică Ediția a VIII-a a „Cupei Unirii” Iași. Este vorba de trei echipe din Bârlad (Atletic, Sporting și Unic) și una din Vaslui (Internazionale Traian).

Atletic Bârlad, singura reprezentantă a județului la ediția din 2017 a “Cupei Unirii” de la Iași a reușit să ajungă anul trecut până în optimi. Bârlădenii s-au calificat din grupă de pe locul doi, după ce au înregistrat o victorie, o remiză și o înfrângere. Au fost ghinioniști, dând în optimi peste o echipă redutabilă, AGI Construct Buzău, care avea să câștige turneul. Bârlădenii au reușit să marcheze un gol, dar adversarii au reușit să îi surclaseze. Vlad Mocanu a fost golgheterul bârlădenilor, cu cinci goluri. Au mai marcat pentru Atletic câte un gol Marian Rotaru și Ionuț Pălăduță. Atletic Bârlad a fost anul trecut cea mai tânără echipă din turneu, cu fotbaliști de 17 – 18 ani în teren, în timp ce jucătorul cel mai vârstnic avea doar 24 de ani.

Deja sunt patru ani de când participăm la această competiție, este un turneu cu care deschidem de fiecare dată noul an. Vin aici echipe profesioniste consacrate de minifotbal și nu ne putem compara cu ele ca nivel de experiență la această disciplină. E o competiție destul de dură și trebuie să fii puternic atât din punct de vedere fizic, dar și psihic. Dar vrem să facem o figură frumoasă și ne dorim să reușim să atingem cel puțin performanța de anul trecut. De la an la an și noi am fost din ce în ce mai bine pregătiți. Experiența acumulată aici ne va prinde bine în următoarele confruntări”, a declarat pentru Est News Victor Cozma, președintele Atletic Club Bârlad.

Internazionale Traian Vaslui a reușit să ajungă și ea în optimile competiției, acum doi ani. Se califica atunci din grupă cu 3 victorii și 1 înfrângere, golaveraj 13 – 4. A fost eliminată apoi după 0 – 2 cu Tazzmanschaft București. În acel sezon o altă echipă vasluiană a făcut furori în competiție. Este vorba de Victoria Unistil, care a ajuns până în sferturi.

Turneul de la Iași se dispută pe terenuri sintetice de ultimă generație, în baloane acoperite, cu încălzire. Competiția este organizată de Dan Cojocaru (director tehnic al echipei naționale de minifotbal) și Paul Costas (prim – vicepreședinte al Federației de Minifotbal din România). Turneul, care lansează noul an de minifobal, este unul de tradiție, aici afirmându-se jucatori care au devenit în timp componenți de bază ai echipei naționale a României, de șase ori campioană europeană. Printre aceștia menționăm pe Radu Burciu, Adi Călugareanu, Toma Vincene și Cosmin Crăciun.

Și-au anunțat prezența echipe din țară, dar și din Republica Moldova, competiția având astfel caracter internațional. Este vorba de Agi Construct Buzău (deținătoarea trofeului), Old Boys București (vicecampioană națională), AEK Oradea (campioana regiunii N-V), Danco Pro București, Atletic Bârlad, Pabo Team Pașcani, Voința Ion Creangă Roman, Decor Plus, Liberto, Colosseum 2005 Iași, Lupii Negri, Unirea Parohia Bucium, OMCO, E.ON, Real Yry Team, Impact, AS Gufirosa, Mary Tour Magic, Inter Galați, Ilade Team, Athletico Iași, Neatza și Prietenii București, Independentul Darabani, Amicii, Sporting Bârlad, Avastar Interconti Pașcani, Inter Traian Vaslui, Unic Bârlad, Auto Driver, M.Design Croitorie, Premiersport.

Tragerea la sorți a grupelor va avea loc astăzi, de la ora 19.00. Competiția se va asigura ca de obicei de o bună mediatizare, prin implicarea BUNĂ ZIUA IAȘI, TVR Iași, Antena 1 Moldova, Iași TV Life, Radio Impact, Radio Iași, Radio Sport Total FM Bucuresti și site-ul oficial www.campionateminifotbal.ro. (G.P)

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: