Google+
Home » Administratie » La Vaslui se pun, astăzi, bazele Asociației managerilor de muzee

La Vaslui se pun, astăzi, bazele Asociației managerilor de muzee

La Vaslui vor fi puse astăzi, cu prilejul unei întâlniri a directorilor unor instituții muzeale din zona Moldovei, bazele unei asociații profesionale a managerilor de muzee din România, organism care își propune să apere interesele acestei categorii profesionale.

“’Nu vrem să ne luptăm cu cineva, pur și simplu vrem să participăm la luarea anumitor decizii în ceea ce privește legislația în materie, mă refer la Codul Patrimoniului sau alte legi care ne guvernează. Asociația va avea și rolul de a susține interesele membrilor săi și de a-i apăra pe aceștia de eventuale abuzuri”, a declarat ieri directorul Muzeului Județean “Ștefan cel Mare” din Vaslui, Ramona Mocanu.

Aceasta a precizat că, la ora actuală, managerii de muzee din România nu sunt organizați în nicio asociație profesională, așa cum este cazul altor categorii de manageri ai instituțiilor culturale. Managerii instituțiilor de cultură din România sunt nemulțumiți de prevederile Legii salarizării în sistemul bugetar, care au intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2018, și susțin că în baza acestora vor avea salariile reduse.

Managerul Muzeului Județean Botoșani, Aurel Melniciuc, a declarat săptămâna trecută că noua lege a salarizării creează o discriminare între managerii muzeelor și bibliotecilor și cei ai instituțiilor de cultură care organizează spectacole. Potrivit acestuia, salariile în toate instituțiile de cultură, cu excepția celor de spectacole, au scăzut semnificativ de la 1 ianuarie. (G.P)

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: