Home / Justitie / Trei firme, amendate cu 120.000 de lei, după ce inspectorii de muncă au descoperit șase persoane care munceau ilegal

Trei firme, amendate cu 120.000 de lei, după ce inspectorii de muncă au descoperit șase persoane care munceau ilegal

Trei firme din județ au fost amendate cu 120.000 de lei de ITM Vaslui, după ce inspectorii de muncă au descoperit șase persoane care munceau ilegal. De asemenea, alți 42 de angajatori au primit sancțiuni pentru nerespectarea legislației în domeniul sănătății și securității în muncă.

Munca fără forme legale reprezintă în continuare o problemă în județul nostru. Chiar dacă cuantumul amenzilor s-a dublat de câteva luni, agenții economici riscă și folosesc oameni ”la negru” pentru a-și desfășura activitatea. Astfel, în timpul controalelor obișnuite desfășurate de către angajații Inspectoratului Teritorial de Muncă Vaslui au fost găsite șase persoane care lucrau fără forme legale. Pentru fiecare muncitor descoperit în ilegalitate, inspectorii de muncă au ”premiat” firmele prinse în ofsaid cu câte 20.000 de lei, ceea ce a făcut ca suma totală a sancțiunilor să ajungă la 120.000 de lei.

”Persoanele care desfășurau diverse activități fără forme legale au fost găsite în timpul celor 61 de controale în domeniul relațiilor de muncă desfășurate în luna decembrie. De asemenea, au fost efectuate și 64 de controale în privința securității și sănătății în muncă, fiind sancționați 42 de angajatori”, ne-a declarat inspectorul șef al ITM Vaslui, Gheorghe Chirvase.

Valoare totală a amenzilor aplicate în domeniul securitătii și sănătății în muncă a fost de 10.000 lei.

Tot în luna decembrie, agenții economici din județ au raportat trei accidente la locul de muncă care sunt în curs de cercetare în vederea stabilirii cauzelor și împrejurărilor în care s-au petrecut. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Care sunt localitățile din județul Vaslui care rămân fără curent electric zilele acestea

Astăzi curentul electric va fi ...

Un Dorel cu TIR de București a blocat ore întregi o bandă de circulație pe DN 24, la ieșirea din Muntenii de Sus

Un șofer cu un TIR ...

Avalanșă de persoane care conduceau pe drumurile publice fără de a avea permis de conducere

Polițiștii vasluieni cercetează mai multe ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: