Google+
Home » Sport » Fotbalistul vasluian Mihai Voduț a semnat cu campioana României

Fotbalistul vasluian Mihai Voduț a semnat cu campioana României

Fotbalistul vasluian Mihai Voduț a semnat ieri un contract cu FC Viitorul Constanța, valabil pentru următorii trei ani și șase luni, potrivit site-ului oficial al campioanei en – titre a României.

Atacantul, în vârstă de 23 de ani, are pe umeri o responsabilitate importantă, acela de a umple golul lăsat în ofensiva echipei lui Gică Hagi de pierderea lui George Țucudean, vândut la CFR Cluj pentru un milion de euro.

Vasluianul a evoluat ultima oară tot în primul eșalon de fotbal din România, la FC Voluntari, pentru care a jucat în acest sezon în nouă partide. În acest timp a marcat trei goluri și a oferit două pase decisive. În luna septembrie acesta a fost exclus din lot de ilfoveni și trimis la echipa a doua, pentru că a refuzat prelungirea contractului.

Sezonul trecut a fost unul fantastic pentru Mihai Voduț, care a cucerit Cupa și Super Cupa României, împreună cu un alt vasluian, Ionuț Balaur. Cel de-al doilea trofeu a fost obținut chiar în fața noii sale echipe, pe care FC Voluntari a învins-o cu 1 – 0. Forma sa foarte bună a dus la creșterea cotei sale de piață, site-ul de evaluare a valorii jucătorilor transfermark.com atribuindu-i în decembrie valoarea de 250.000 euro, cu 100.000 mai mult decât în iunie. Vasluianul era cotat în 2016 la jumătate de milion de euro.

Mihai Voduț este fost international de tineret, cu trei selecții și un gol pentru România U19 și două meciuri jucate la U21. Are 105 de partide în cele mai importante competiții de fotbal din România, cu 5.974 de minute jucate. A marcat 28 de goluri și a reusit opt pase de gol. Sezonul trecut a evoluat de 17 ori pentru FC Voluntari, timp în care a marcat un gol și a reușit și să dea trei pase de gol. Eficacitatea acestuia a fost una extrem de ridicată, cu un gol marcat la fiecare 50 de minute jucate.

“Am fost în discuții și anul trecut să ajung aici. Din păcate nu s-a putut, au fost altele la mijloc, dar mă bucur că în sfârșit am ajuns. Mister (managerul Gheorghe Hagi, n. red.) a avut încredere în mine și sper să nu dezamăgesc. E un lucru foarte bun că Viitorul se bazează pe tineret, de aceea am și ales să vin aici. Sper să facem o treabă foarte bună împreună. Trebuie să prindem play-off-ul, mai sunt patru meciuri din campionat și trebuie să le câștigăm pe toate”, a declarat Mihai Voduț. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: