Google+
Home » Administratie » Goscom Vaslui SA a început pregătirea parcurilor pentru un nou ciclu de vegetație

Goscom Vaslui SA a început pregătirea parcurilor pentru un nou ciclu de vegetație

Goscom Vaslui SA a început pregătirea parcurilor din municipiu pentru un nou ciclu de vegetație. Pe lângă afânarea terenului în vederea amenajării suprafețelor pentru gazonare, angajații societății de gospodărire comunală efectuează lucrări de tăiere de corecție la arborii ornamentali și elimină vegetația uscată de pe spațiile verzi.

Sezonul rece nu reprezintă unul de repaus pentru Goscom SA Vaslui, așa cum s-ar crede, în ceea ce privește parcurile din oraș pentru care municipalitatea a obținut, la sfârșitul anului trecut, marele premiu la gala Asociației Municipiilor din România. Dimpotrivă, zeci de angajați ai societății sunt prezenți zilnic în teren pentru a pregăti spațiile verzi, arborii și arbuștii ornamentali pentru un nou ciclu de vegetație. Astfel, salariații desfășoară activități de tăieri de corecție la arborii ornamentali, precum și la cei dintre cvartalurile de blocuri care crează disconfort locatarilor. De asemenea, sunt tăiați toți pomii uscați care ar putea pune în pericol populația și se fac tratamente împotriva dăunătorilor la arborii ornamentali.

Angajații de la Sectorul Spații verzi lucrează după program normal, evident cu respectarea normelor de protecție și sănătate a muncii, având în vedere temperaturile scăzute de afară. Una din principalele activități o reprezintă afânarea terenului în vederea pregătirii suprafețelor pentru gazonare. Evident, înainte de aceasta, se îndepărtează vegetația uscată de pe spațiile unde urmează să se facă însămânțări”, ne-a declarat directorul Goscom Vaslui SA, Cătălin Bîrleanu.

Salariații societății se pregătesc și pentru plantatul de primăvară de arbori și arbuști, confecționând inclusiv tutorii și pergole din lemn pentru susținerea acestora. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: