Google+
Home » Administratie » Vasluieni, de ieri s-a scumpit gazul

Vasluieni, de ieri s-a scumpit gazul

Vasluienii au mai primit ieri o lovitură, când prețul gazelor a crescut.

“Odată cu intrarea în vigoare a prevederilor OUG 64/2016, respectiv 1 aprilie 2017, prețul gazelor naturale din producția internă  se  stabilește  în mod liber pe piață, pe baza cererii și ofertei și constituie componenta principală a sumei fixe unitare pentru acoperirea costurilor de achiziție a gazelor naturale (CUG) și, implicit, a prețurilor finale la consumatorii casnici”, explică reprezentanții autorității de reglementare. Valoarea CUG pentru perioada 1 aprilie 2017- 31 martie 2018, de 81,48 lei/MWh, a fost aprobată în ședința Comitetului de Reglementare al ANRE din data de 30 martie 2017. Ulterior însă, furnizorii au solicitat creșterea acestei valori, datorată creșterii prețurilor cu achiziția gazelor naturale din producția internă.

“Solicitările furnizorilor privind actualizarea CUG s-au situat între 0,8-1,1 bani/kWh. Ca urmare a analizei efectuate de către ANRE, pe baza datelor transmise de către titularii de licență de furnizare care au în portofolii clienți casnici reglementați, Comitetul de Reglementare a aprobat nivelul CUG de 88,28 lei/MWh. Modificarea valorii CUG generează o creștere a prețurilor reglementate, concomitent cu alte actualizări ale elementelor componente ale prețurilor începând cu data de 10 ianuarie 2018“, se mai arată în comunicat.

Impactul unitar în prețurile practicate de furnizorii clienților casnici reglementați este de 0,68 bani/Kwh, ceea ce  reprezintă o creștere a valorii facturii lunare estimate la nivelul unui an de 4,8 lei pentru un consum mediu de 700 Kwh/lună/loc de consum. (Paul ALEXA)

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: