Google+
Home » Politic » Daniel OLTEANU, deputat PNL꞉ ʺAvem nevoie de unitate și de investiții în toată infrastructura Moldovei, iar legătura cu Vestul țării pe autostrada Iași – Tg. Mureș nu exclude finanțările pentru drumurile din județul Vasluiʺ

Daniel OLTEANU, deputat PNL꞉ ʺAvem nevoie de unitate și de investiții în toată infrastructura Moldovei, iar legătura cu Vestul țării pe autostrada Iași – Tg. Mureș nu exclude finanțările pentru drumurile din județul Vasluiʺ

Prezent la Iași, la evenimentul organizat de societatea civilă locală pentru sprijinirea construirii Autostrăzii Iași – Tg. Mureș, deputatul liberal Daniel Olteanu a susținut cauza Vasluiului și a Moldovei unite, argumentȃnd că decalajul care separă Moldova de regiunile dezvoltate nu poate fi recuperat prin construcția unei legături unice cu Vestul țării, oricare ar fi traseul ales, ci prin alocări consistente de fonduri în toate județele din Moldova, inclusiv Vaslui. Daniel Olteanu a atras atenția că dezbaterile referitoare la proiectul de construcție pentru singura autostradă din Moldova, al cărei traseu este disputat în prezent de orașele Iași și Bacău, omit un aspect esențial pentru dezvoltarea întregii regiuni: solidaritatea moldovenilor. Olteanu consideră că orice proiect de anvergura celui pe care o are o autostradă trebuie să se realizeze, în primul rȃnd, plecȃnd de la premisa unei dezvoltări regionale echilibrate, și că vasluienii nu mai acceptă să fie amăgiți de guvernanți cu promisiunea unor variante ocolitoare care există numai pe hȃrtie sau în comunicatele de presă ale Ministerului Transporturilor.

ʺAm susținut la Iași, atât cât mi s-a permis, cauza Vasluiului și a Moldovei unite, la evenimentul organizat de societatea civilă locală pentru susținerea construirii Autostrăzii Iași – Tg. Mureș. Am atras atenția că avem nevoie de unitate și de investiții în TOATĂ infrastructura Moldovei, pentru că eu, ca vasluian, nu mă pot declara mulțumit cu inducerea ideii că această autostradă, cea mai importantă, e adevărat, trebuie să fie unica legătură cu Vestul. Trebuie investiții și în Suceava, și în Vaslui în DN 2F sau drumul spre Roman, și în autostrada Focșani – Albița, și în Bacău, și în Galați – Buzău și multe altele. Echitate nu înseamnă o singură autostradă pentru Moldova, ci înseamnă ca acele grafice, în care Moldova apare cu 1 %, grafice pe care le-am prezentat și pe pagina mea de socializare, să se schimbe radical pentru mulți ani de acum înainte. 1% trebuie să devină peste 20-25%, dacă vrem să recuperăm din decalajul care ne separă de regiunile dezvoltateʺ, a declarat deputatul Daniel Olteanu, care s-a arătat surprins de atitudinea unor participanți la evenimentul de la Iași, în legătură cu traseul autostrăzii A8.

ʺCeea ce m-a surprins este relaxarea cu care unii reprezentanți ai administrațiilor din centrul și vestul țării vorbesc despre acest proiect de autostradă, în condițiile în care nu toată Moldova beneficiază direct de pe urma investiției, cum e și cazul județului Vaslui. Dacă în alte județe se poate vorbi despre proiecte de autostrăzi sau aeroporturi, vasluienii, cu mii de kilometri de drumuri de pămȃnt, nu pot fi relaxați cȃnd județul lor nu s-a aflat în niciun plan, proiect sau perspectivă de dezvoltare oferită de guvernele din ultimii 20 de ani. Le-am arătat celor prezenți la întȃlnirea de lucru de la Iași o hartă de pe site-ul Comisiei Europene, un document oficial, în care tronsonul Focșani – Albița are aceeași importanță ca tronsonul Cluj Napoca – Borș. Prioritatea pentru construcția A8 este, așadar, o justificare mincinoasă. Adevărata justificare este faptul că Bucureștiul s-a obișnuit ca moldovenii să tacă, iar când nu tac să fie dezbinați și să se atace între ei. Lipsa fondurilor este o altă minciună! Sunt în clipa de față 1 miliard de euro datorii la energie termică în municipiul București și este o dezbatere ca aceste datorii să fie șterse. Cu alte cuvinte, fonduri există, dar nu pentru cei săraci!ʺ, a spus Daniel Olteanu.

Deputatul liberal a semnat, alături de ceilalți participanți la evenimentul organizat la Iași de societatea civilă locală, un Memorandum prin care se reafirmă sprijinul pentru construcția A8 – Autostrada Marii Uniri, și se solicită înființarea unei comisii inter-ministeriale care să adopte, de urgență, toate măsurile necesare pentru a debloca realizarea acestui obiectiv, care a fost amȃnat timp de 10 ani.

About Tehno Redactor

One comment

  1. Felicitari, Daniel Olteanu! Rar au parte vasluienii de oameni care sa ii reprezinte, cu adevarat, la Bucuresti! Aveti tot respectul pentru intentiile dumneavoastra, cum putem sa va ajutam sa se materializeze macar o parte dintre ele? Va sustinem si vrem dreptate pentru acest judet napastuit!

%d blogeri au apreciat: