Google+
Home » Administratie » Jumătate din călătorii Transurb Vaslui circulă gratuit, majoritatea pensionari peste 70 de ani

Jumătate din călătorii Transurb Vaslui circulă gratuit, majoritatea pensionari peste 70 de ani

Jumătate din cei peste 2.500 de călători care circulă zilnic în municipiul Vaslui cu mijloacele de transport în comun ale Transurb SA nu plătesc bilet. Majoritatea dintre aceștia sunt pensionari cu vârste de peste 70 de ani care vor trebuie să-și vizeze legitimațiile de călătorie până la sfârșitul acestei luni.

Autoritățile locale din Vaslui fac protecție socială pentru jumătate dintre cei peste 2.500 de călători pe care societatea locală de transport în comun îi duce zilnic la destinație. Practic, doar 1.200 de persoane care urcă în autobuzele, microbuzele sau troleibuzele Transurb SA plătesc bilet, restul având gratuitate. Cele două mari categorii călători care circulă fără să plătească sunt pensionarii de peste 70 de ani și persoanele cu dizabilități.

Noi creăm toate condițiile pentru creșterea gradului de mobilitate fizică a persoanelor vârstnice. În baza hotărârii Consiliului Local 7/2013, toți pensionarii de peste 70 de ani beneficiază de gratuitate la transportul public local”, ne-a declarat directorul Transurb SA Vaslui, Mariana Plăcintă.

Din cei aproximativ 3.000 de vasluieni cu vârsta de peste 70 de ani, aproximativ o treime au legitimații gratuite de călătorie. Însă, pentru a beneficia în continuare de transport fără niciun fel de cost, această categorie de pensionari va trebui să-și vizeze legitimațiile până pe 31 ianuarie 2018. De asemenea, și persoanele cu handicap au nevoie de acea viză de la Transurb pentru a putea circula gratuit cu autobuzul, microbuzul sau troleibuzul. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: