Home / Sport / Sferturi și optimi de finală pentru echipele vasluiene, la Cupa Unirii Iași

Sferturi și optimi de finală pentru echipele vasluiene, la Cupa Unirii Iași

Internazionale Traian Vaslui și Atletic Club Bârlad au reușit să repete cea mai bună performanță a lor la Cupa Unirii Iași, reușind zilele trecute să ajungă până în sferturi, respectiv optimi. La puternicul turneu internațional de minifotbal au mai participat alte două reprezentante ale județului nostru: Unic Bârlad și Sporting Bârlad.

Internazionale Traian Vaslui s-a calificat în optimi, de pe locul doi în grupa 3, golaveraj 6 – 4. În prima fază a competiției a obținut șase puncte, după ce a învins OMCO Iași cu 4 – 2 și Sporting Bârlad cu 1 – 0. Puțin a lipsit să mai obțină un succes, pierzând în extremis, scor 1 – 2, cu liderul grupei, Premiersport Iași. Vasluienii au obținut biletele pentru sferturi în fața celor de la FC Zona, după lovituri de la șapte metri. La sfârșitul timpului regulamentar scorul era 2 – 2. Vechea lor vecină de grupă, Premiersport Iași, au spulberat visele celor de la Internazionale Traian Vaslui de a accede în faza următoare, vasluienii pierzând cu 2 – 5.

Atletic Club Bârlad s-a calificat în optimi de pe locul doi în grupa 4, la egalitate de puncte cu prima clasată și cu un golaveraj mai bun decât aceasta (5 – 2). În prima fază a competiției a obținut șase puncte, după ce a învins AS Gufirosa Iași cu 3 – 0 și Mary Tour Magic Iași cu 2 – 1 (1 – 1), după lovituri de la 7 metri. A pierdut greu cu Old Boys București, în urma loteriei penalty-urilor, scor 2 – 3 (1-1). Parcursul acestora în competiție s-a încheiat după confruntarea cu Auto Driver, scor 1 – 4.

“Dintre echipele care erau în prima urnă la tragerea la sorți am fi vrut să evităm Neața și prietenii, care a devenit campioană și Auto Driver, care ne-a eliminat pe noi. Am întâlnit în optimi ocupanta locului doi în campionatul Iașiului, o competiție de minifotbal în care sunt echipe care au jucători profesioniști, selecționați la lotul național. Am început un pic mai timorați jocul, s-a  văzut lipsa de experiență în fazele superioare ale competiției. Dar am fost și un pic dezavantajați la 0 – 0, când un jucător al lor a primit doar galben deși merita roșu. A intrat cu talpa în fața atacantului nostru, care s-a ales astfel cu nasul spart. Și golul doi a venit cumva nefiresc, după un fault al lor în atac, rămas nesancționat. Poate că altfel ar fi decurs jocul dacă echipa noastră ar fi beneficiat de avantajul omului în plus. Per ansamblu recunoaștem însă că adversarii noștri au fost superiori și îi felicităm. Și-au dovedit valoarea reușind să ajungă până în semifinale, unde au fost eliminați de câștigătoarea turneului. Felicit și băieții noștri pentru cum s-au prezentat la turneu, pentru rezultatele obținute. S-a văzut un plus de experiență, de valoare și sperăm să creștem de la competiție la competiție, indiferent că vorbim de minifotbal sau fotbal la nivel județean ori național. Intenționăm să ne înscriem și la Winter Cup Vaslui, o altă competiție de prestigiu, care a crescut constant. Păstrăm relația de prietenie și le răspundem pozitiv la invitația de la participa la turneu, la fel ca în anii trecuți”, a declarat pentru Est News Victor Cozma, președintele Atletic Club Bârlad.

Unic Bârlad nu a avut nici ea sorți de izbândă în grupa 1. A avut ghinionul să întâlnească Neața și Prietenii București, campioana acestei ediții, care a spulberat-o cu 5 – 0. A pierdut apoi și cu Liberto Iași, scor 0 – 3. Bârlădenii au fost aproape de a scoate punct sau puncte cu Unirea Parohia Bucium, dar au cedat în cele din urmă cu 3 – 4.

Sporting Bârlad nu a reușit să obțină niciun punct. După ce a pierdut în fața celor de la Internazionale Traian Vaslui a cedat și cu echipele ieșene Premiersport (0 – 2) și OMCO (0 – 3). (George PROCA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Rezultate excepționale ale sportivelor bârlădene la Campionatul Național de Gimnastică!

Echipa de gimnaste a Clubului ...

Echipa de oină a Clubului „Cronos” din Bârlad a câștigat Cupa „Unirii” la un concurs internațional de peste Prut

S-a întors victorioasă! Echipa de ...

Vasluianul cu mușchi de oțel! Emilian Știrbu a pus județul pe harta culturismului internațional

de Daniel MICU A gasit ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: