Google+
Home » Administratie » Bârlădenii stau la coadă să-și plătească impozitele. Conducerea orașului se face că nu aude când cetățenii cer program de după-amiază

Bârlădenii stau la coadă să-și plătească impozitele. Conducerea orașului se face că nu aude când cetățenii cer program de după-amiază

De ieri, bârlădenii au undă verde la achitat taxele și impozitele locale, la Biroul Pentru Taxe și Impozite Locale Persoane Fizice, din cadrul Primăriei.

Cu toate că termenul limită pentru achitarea impozitelor este 31 martie, dată până la care pot primi și acea bonificație de 10%, bârlădenii vor să scape cât mai repede de griji și să își achite dările la stat. Anul acesta impozitele nu s-au scumpit, au rămas aceleași în proporție de 99%.

Reprezentanții Biroului Pentru Taxe și Impozite Locale Persoane Fizice, din cadrul Primăriei Bârlad, fac apel la contribuabili să vină să își achite impozitele și după ora 13, când ghișeele sunt libere, asta pentru a evita aglomerația și blocarea traficului pe holurile din Primărie din cauza cozilor.

Din păcate conducerea orașului se face că nu aude când bârlădenii cer insistent ca ghișeul de taxe și impozite să funcționeze și după ora 16, așa cum era cândva. Oamenii sunt revoltați că municipalitatea locală nu vine în sprijinul celor care sunt la serviciu între orele 8 și 16, exact intervalul orar în care se fac încasări la primărie.

Reamintim că, în urmă cu câteva luni, un grup de cetățeni a trimis pe adresa redacției Est News o scrisoare, după ce oamenii și-au expus în zadar nemulțumirile pe rețelele de socializare, pe site-ul domnuleprimar.ro, dar și la audiențele primarului și ale viceprimarului: ”Și în anii din urmă a existat această problema și o vreme puteam veni la primărie să plătim după ora 15.30. Chiar dacă programul este până la 16, taxele și impozitele pot fi plătite doar până la 15.30. Acum nu mai există program după această oră, iar noi suntem nevoiți să ne învoim de la serviciu pentru a ne achita de obligațiile cetățenești. Suntem contribuabili de bună credință, vrem să ne facem datoria, dar considerăm că este prea mult din partea autorităților locale să ne pretindă de fiecare dată să plecăm din timpul serviciului nostru, sau să ne rugăm vecinii, prietenii, copiii să își rupă din timpul lor pentru a ne face hatârul. Mulți dintre noi lucrăm la privat, ne câștigăm salariile muncind pe brânci. Nu suntem bugetari ca să ne putem pleca de la serviciu când avem chef, nu primim sporuri pentru nimic și nu putem abuza de bunăvoința angajatorilor noștri. Domnii funcționari să se pună la dispoziția contribuabililor, că de asta îi plătim și pentru asta au atâtea beneficii. Au vrut salarii mari, le-au obținut. Vor vouchere pentru concedii pe banii publici, au sporuri de vechime, de loialitate, de stres, de calculator, lucrează în căldură pe timp de iarnă și cu aer condiționat când afară sfârâie asfaltul la 50 de grade Celsius. În timpul programului stau pe facebook (oricine le pot vedea postările), sau fac piața, își rezolvă problemele personale, iar la ora 4 după-amiaza rup ușile instituției, foarte obosiți de atâta <muncă>. Nu toată lumea are norocul acesta, așa că ar fi de dorit, domnule primar Dumitru Boroș, să găsiți o soluție și pentru noi, cei care nu avem un program așa de lejer încât să putem chiuli de la serviciu ca să ne plătim contribuțiile prin care asigurăm posturile călduțe și confortabile ale stimaților funcționari de la stat”.

Bârlădenii pot să își achite impozitele și taxele locale fără a plăti penalități respectând două termene: 31 martie și 30 septembrie. Pentru obținerea reducerii de 10% contribuabilii trebuie să achite întreaga sumă până pe 31 martie. În cazul celor care au de plată până în 50 de lei suma trebuie achitată integral până la 31 martie.(Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

One comment

  1. programul cu publicul ar trebui sa fie pan la ora 17-18 , alfel e doar eo golaneala ! niste infecti!

%d blogeri au apreciat: