Google+
Home » Administratie » Cei 750 de elevi ai Școlii Gimnaziale Negrești învață încotoșmănați din cauza frigului din sălile de clasă

Cei 750 de elevi ai Școlii Gimnaziale Negrești învață încotoșmănați din cauza frigului din sălile de clasă

Cei 750 de elevi ai Școlii Gimnaziale Negrești au reluat cursurile după vacanța de iarnă ”în condiții nu prea confortabile”, fiind nevoiți să se încotoșmăneze pentru a face față frigului din sălile de clasă. Situația a apărut încă de acum o lună, atunci când unul din cele două cazane ale centralei termice s-a stricat, fără ca acesta să fie înlocuit în tot acest interval.

Frigul a pus stăpânire pe sălile de clasă ale Școlii Gimnaziale Negrești, după ce unul din cele două cazane ale centralei termice pe lemne s-a stricat. Conducerea unității de învățământ a anunțat primăria, care a făcut comandă de un nou cazan la un furnizor autorizat. Din păcate, firma în cauză a anunțat unele probleme în privința onorării cererii, astfel încât respectiva piesă a centralei nu a mai fost livrată la timp. În aceste condiții, cursurile la școala din Negrești au fost reluate fără să fie asigurat confortul termic necesar pentru cei 750 de elevi.

Noi am anunțat părinții să îmbrace copiii mai gros, iar dacă situația o va impune, vom reduce orele sau chiar vom trimite elevii acasă. Însă, avem vești bune de la furnizorul cazanului, care au spus că ni-l vor livra în cursul zilei de marți astfel încât, ulterior, îl vom putea monta, iar de miercuri va putea fi pus în funcțiune”, s-a arătat încrezător directorul Școlii Gimnaziale Negrești, Vlăduț Frățiman.

Cazanul buclucaș pe care urmează să-l schimbe conducerea școlii din Negrești s-a stricat din cauza vechimii acestuia, după ce a fost ”mâncat” de rugină. De altfel, și celălalt cazan al centralei a fost schimbat în urmă cu un an din aceleași motive. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: