Google+
Home » Administratie » Se caută firmă iscusită, care să întrețină semaforizarea inteligentă din Bȃrlad
De multe ori, semafoarele inteligente de la Bârlad le indică șoferilor și pietonilor să circule concomitent

Se caută firmă iscusită, care să întrețină semaforizarea inteligentă din Bȃrlad

de Mara GRIGORIU

În lipsa Variantei ocolitoare, o investiție promisă locuitorilor din Bȃrlad de nu mai puțin de patru decenii, traficul aglomerat din oraș e ținut în frȃu de autoritățile locale prin cele nouă sisteme de semaforizare, amplasate în cele mai importante intersecții. Contractul cu firma care se ocupa de mentenanța, revizia și reparația semafoarelor din Bȃrlad a expirat, iar Primăria caută acum o altă societate, care să asigure aceleași servicii contra sumei de 20.000 euro.

Anul 2018 ar putea să le aducă șoferilor și pietonilor din Bȃrlad condiții mai bune de trafic, cel puțin la principalele noduri de circulație din oraș, acolo unde timpii de așteptare întind nervii la maximum și pentru cei care circulă pe jos, și pentru conducătorii auto locali sau pentru cei care tranzitează urbea.

În condițiile în care contractul cu firma care asigura serviciile de întreținere, revizia și reparația sistemului de semaforizare a expirat, Primăria Bȃrlad a pornit în căutarea unui nou colaborator, dispus să preia semafoarele din oraș în următorii trei ani. Anunțul privind achiziția publică de servicii a fost postat recent pe site-ul instituției, care dorește să cumpere direct acest pachet de servicii, valoarea estimată a contractului fiind de 95.042 lei, fără TVA.

Condiția de participare pentru firmele interesate este ca acestea să dețină un soft care permite programarea semafoarelor S400, să aibă personal calificat, cu experiență în exploatarea acestui tip de echipamente, și să poată interveni atât pentru efectuarea de reparații, cât și pentru înlocuirea unor dispozitive.

Contractul va fi semnat pe durata a trei ani, cu posibilitatea indexării cu rata inflației a tarifelor ofertate pentru service echipamente și piese de schimb, la fiecare început de an.

Ieri, 15 ianuarie, a fost data limită pȃnă la care Primăria Bȃrlad a primit ofertele Până la ora 15 fusese depusă doar o ofertă. Cȃștigătorul va fi desemnat pe baza a trei criterii, care iau în calcul prețul total fără TVA al serviciilor de întreținere pe durata unui an, prețul total al intervențiilor de reparații, estimat pentru un număr de 10 intervenții, și prețul total al principalelor piese de schimb.

Echipamentele de semaforizare care fac obiectul contractului de servicii se află în intersecția FEPA (Bulevardul Republicii cu Strada Vasile Pârvan), intersecția Stadion (Bulevardul Republicii cu Strada Siret și Strada Nicolae Tonitza), intersecția Crolux (Bulevardul Republicii cu Strada General Naumescu), intersecția BCR (Bulevardul Republicii cu Strada Hamangiu și Strada Marcel Guguianu), intersecția Primărie (Bulevardul Republicii cu Strada 1 Decembrie), intersecția Penny (Bulevardul Republicii cu Strada Ștefan cel Mare), intersecția CEC (Bulevardul Republicii cu Strada Nicolae Iorga), intersecția Cerbul de Aur (Bulevardul Republicii cu Bulevardul Primăverii) și intersecția Podu Verde (Strada 1 Decembrie cu Strada Nicolae Bălcescu). Contractul pe care dorește să îl semneze Primăria include și serviciile de mentenanță pentru ceasul electronic amplasat în intersecția Bulevardului Republicii cu Strada 1 Decembrie.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: