Home / Administratie / La Bârlad, transportatorul local vrea să scumpească din nou călătoria cu autobuzul

La Bârlad, transportatorul local vrea să scumpească din nou călătoria cu autobuzul

La sfârșitul acestei luni consilierii locali vor decide dacă vor aproba sau nu solicitarea firmei S.C. Vertrantis S.R.L., cea care a câștigat licitația pentru transportul de călători în interiorul orașului, în privința majorării tarifului unei călătorii, de la 1,30 lei la 1,50 lei. Societatea Vertrantis a trimis deja Primăriei un memoriu tehnico – economic justificativ în care prezintă cauzele care duc la necesitatea scumpirii biletului de călătorie.

Conform evidenței analitice întocmite pentru Serviciul de transport public local de către S.C. Vertrantis, se constată că în lunile septembrie, octombrie și noiembrie 2017 societatea a înregistrat pierderi, care au la bază următoarele creșterea cheltuielilor materiale cu combustibilul, majorarea cheltuielilor cu forța de muncă cauzate în principal de angajarea de personal suplimentar, față de schema luată în calcul în oferta inițială, angajări necesare continuității activității și respectării normelor impuse de Codul Muncii.

De asemenea, tariful călătoriei este influențat și de creșterea cursului euro, cu aproximativ 2% față de data fundamentării anterioare, dar și de creșterea indicelui Robor și Euribor, fapt ce a determinat creșterea costurilor finanțării, deci și a cheltuielilor financiare. Tariful de 1,30 lei, cât a fost aprobat anterior, a dus la colectarea unor cantități mari de monezi, ceea ce implică la fiecare depunere în bancă plata unui comision de 3% din valoarea depunerilor.

Deși societatea Vertrantis solicitase în 2017 o creștere a tarifului la 1,50 lei, în 25 decembrie anul trecut Consiliul Local a aprobat modificarea tarifului unei călătorii de la 1 leu la 1,30 lei, deși în baza memoriului tehnico – economic justificativ prezentat atunci societatea susținea că are nevoie de o creștere a tarifului la 1,50 lei. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Bârlădenii vor fi feriți de insolație

Pasiunea pentru plantat dar și primele raze ale soarelui ...

Veste bună pentru comercianții vasluieni! Din toamnă vor fi relocați în două hale ale noului bazar

de Dănuț CIOBANU  Începând din toamna acestui an, comerciații ...

Primăria Vaslui va achiziționa încă două microbuze moderne. Vor fi introduse noi trasee de transport public în oraș

Două microbuze noi pentru transportul public de călători vor ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: