Google+
Home » Justitie » 2.600 de țigarete confiscate de polițiștii vasluieni la sfârșitul săptămânii trecute

2.600 de țigarete confiscate de polițiștii vasluieni la sfârșitul săptămânii trecute

La sfârșitul săptămânii, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui și Biroului Poliției Rutiere Bârlad au acționat pe raza municipiului Bârlad și a comunelor limitrofe pentru prevenirea și combaterea ilegalităților ce se comit în domeniul producției, introducerii în țară, transportului, depozitării, distribuției și comercializării produselor din tutun.

Polițiștii au efectuat verificări la 39 de agenți economici și au controlat peste 30 de autovehicule. În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au constatat trei infracțiuni de contrabandă și au aplicat 39 de sancțiuni contravenționale. În cadrul acțiunii au fost ridicate în vederea confiscării 2.600 de țigarete.

Pentru infracțiunea de contrabandă, legea prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea unor drepturi. Sunt fapte asimilate infracțiunii de contrabandă și colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia. (G.P)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: