Google+
Home » Invatamant » Cele 7.000 de cadre didactice din județ și-au primit salariile cu o săptămână de întârziere. Care este motivul

Cele 7.000 de cadre didactice din județ și-au primit salariile cu o săptămână de întârziere. Care este motivul

Cele 7.000 de cadre didactice din județul nostru și-au primit salariile cu o săptămână de întârziere față de cum erau plătiți până acum. Cauza este generată de trecerea achitării lefurilor de la primării la Inspectoratul Școlar, cel care se va ocupa și pe viitor de banii profesorilor.

Reîntoarcerea la catedră a personalului din învățământ după vacanța de iarnă a însemnat și încasarea salariilor aferente lunii decembrie. Asta, deși, așa cum s-a întâmplat în ultimii ani, achitarea lefurilor ar fi trebuit făcută cu o săptămână mai devreme. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui motivează întârzierea prin aceea că plata salariilor a fost preluată integral de la primării, inclusiv pentru personalul nedidactic.

Achitarea salariilor personalului din învățământ nu se va mai face de acum prin primării. Responsabilitatea ne revine nouă în totalitate, deși lucrăm tot cu aceeași patru salariați la contabilitate și salarizare. Având în vedere această trecere, s-a muncit efectiv zi și noapte pentru a respecta termenul de 14 ale lunii, dată de salariu și pe viitor”, ne-a declarat inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Plăcintă.

La întâlnirea de marți cu directorii de școli din județ, conducerea ISJ Vaslui nu a primit reclamații cu privire la probleme apărute în unități de învățământ legate de neplata salariilor aferente lunii decembrie. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: