Home / Justitie / Evaluarea activității polițiștilor de imigrări din Vaslui, în anul 2017

Evaluarea activității polițiștilor de imigrări din Vaslui, în anul 2017

Polițiștii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al județului Vaslui au asigurat în 2017 managementul șederii și rezidenței, pe raza județului, pentru 446 de persoane, dintre care 306 străini din state terțe.

Cei mai mulți dintre aceștia au provenit din Republica Moldova, Turcia și China. În alte 140 de cazuri a fost vorba de cetățeni ai Uniunii Europene/SEE, majoritatea din Italia, Bulgaria și Spania. Principalele scopuri pentru care străinii care și-au stabilit reședința pe teritoriul României au fost reîntregirea familiei, găsirea unui loc de muncă sau stabilire permanentă pe teritoriul țării noastre.

În ceea ce privește admisia în România, în perioada de referință au fost soluționate opt invitații depuse pentru străini din Egipt, Sudan, Sri Lanka etc. În aceeași perioadă au fost înregistrate două cereri pentru eliberarea avizelor de angajare în muncă, în calitate de lucrători permanenți, ambele fiind soluționate pozitiv. De asemenea, a fost aprobată prelungirea dreptului de ședere și au fost emise 109 permise de ședere, dintre care 101 pentru ședere temporară și 8 pentru ședere pe termen lung. Au fost eliberate 31 de certificate de înregistrare pentru cetățeni ai Uniunii Europene/SEE/CH.

Pe linia combaterii șederii ilegale, în perioada de referință, au fost organizate 64 de acțiuni și controale cu forțe proprii și în cooperare cu instituțiile cu atribuții în domeniu, în urma cărora au fost depistați 17 străini în situații ilegale. Pentru străinii aflați în situații ilegale sau care nu mai întruneau condițiile prevăzute de lege pentru acordarea sau prelungirea dreptului de ședere, a fost emisă o decizie de returnare și o comunicare prin care s-a stabilit obligația de returnare sau termenul pentru plecarea voluntară de pe teritoriul României, un străin a fost luat în custodie publică, altul a solicitat azil, iar 13 au fost puși în legalitate. Într-unul dintre cazuri a fost aplicată măsura nepermiterii intrării pe teritoriul României pe o perioadă de trei luni. În perioada de referință au fost aplicate 39 de sancțiuni contravenționale în valoare de 8200 de lei, pentru nerespectarea prevederilor privind regimul străinilor în România. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

ULTIMA ORĂ: Accident învăluit în mister la Roșiești, pe E 581. Un șofer a ”zburat” cu un Audi A6 după care a fugit de la locul faptei

Un accident învăluit în mister ...

Vasluian reținut pentru tâlhărie

Politiștii vasluieni au retinut un ...

UPDATE: Și-a completat garderoba cu o bluză furată dintr-un magazin din Bârlad

UPDATE: Tânara care a subtilizat ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: